12.9 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană autorizează două culturi modificate genetic destinate consumului uman şi animal

Comisia Europeană autorizează două culturi modificate genetic destinate consumului uman şi animal

Comisia Europeană a autorizat miercuri un soi de rapiţă modificată genetic şi totodată a reînnoit autorizaţia pentru un tip de soia modificată genetic destinată consumului uman şi animal, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Autorizaţia emisă de Comisia Europeană nu priveşte decât o utilizare pentru alimentaţia oamenilor şi animalelor şi nu autorizează cultivarea lor în Uniunea Europeană. Aceste culturi modificate genetic au făcut obiectul unei proceduri complete şi riguroase de evaluare, care garantează un nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale, precum şi a mediului înconjurător.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a emis o evaluare ştiinţifică favorabilă şi a ajuns la concluzia că aceste organisme modificate genetice sunt la fel de sigure ca şi omoloagele lor convenţionale.

Autorizaţiile emise miercuri sunt valabile timp de zece ani şi orice produs fabricat pe baza acestor organisme modificate genetic va trebui să respecte regulile stricte de etichetare şi trasabilitate din Uniunea Europeană.

Statele europene au păreri împărţite faţă de organismele modificate genetic, chiar dacă acestea sunt cultivate pe scară largă în America şi Asia. În ultimii ani, în Uniunea Europeană doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultură, însă doar unul singur mai este cultivat şi în prezent, soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania americană Monsanto.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană examinează o plângere vizând taxa impusă retailerilor străini de Ungaria

Comisia Europeană examinează o plângere vizând taxa impusă retailerilor...
‹ adv ›

CE invită fermierii să participe la sondajul online privind simplificarea şi reducerea sarcinii administrative

Comisia Europeană a lansat joi, după cum a anunţat în propunerile sale de reducere a sarcinii care le revine...

Comisarul Adina Vălean spune că UE îşi va intensifica acţiunile de control asupra transportatorilor de cereale ucrainene

Uniunea Europeană îşi va spori controalele pentru a vedea dacă transportatorii îşi respectă angajamentele atunci când scot cereale din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole