22 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCiucă: Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii ce contribuie la susţinerea...

Ciucă: Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii ce contribuie la susţinerea producerii de energie verde

Premierul Nicolae Ciucă a spus miercuri că Guvernul sprijină companiile care investesc  în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice.

În urma întâlnirii cu reprezentanţii companiei Rombat, de la Palatul Victoria, Ciucă a transmis că alături de investiţia de un miliard de euro anunţată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, iniţiativa companiei româneşti Rombat va genera o soluţie integrată pentru energia verde, produsă localite.

Conducerea companiei a anunțat intenția de a extinde și dezvolta capacitatea de producție a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion.

„În cadrul dialogului, conducerea Rombat şi-a anunţat intenţia de a extinde şi dezvolta capacitatea de producţie a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion. În acest sens, planurile includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru casnic, precum şi pentru cel industrial. Rombat este singurul producător de baterii pentru industria automotive din România, fiind furnizor unic pentru fabricile de profil din ţară. Compania aplică principiile de funcţionare a economiei circulare, reuşind anual să recicleze 24.000 de tone de baterii uzate,  98 la  sută din această cantitate fiind reintrodusă în ciclul de producţie”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă susține că Guvernul sprijină companiile care investesc care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice.

„Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice. Stocarea energiei verzi este esenţială pentru a da o perspectivă de dezvoltare a soluţiilor precum instalarea de panouri fotovoltaice, utilă atât în gospodărie, cât şi în uz industrial. Alături de investiţia de un miliard de euro anunţată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, iniţiativa companiei româneşti Rombat va genera o soluţie integrată pentru energia verde, produsă local”, a precizat Ciucă.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vaslui: Incendiu la o hală de furaje a unei ferme de păsări din localitatea Tutova

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă...
‹ adv ›

Dolj: Ministrul Daea a lansat programul pilot de irigare prin picurare cu independență energetică

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, sâmbătă, la Bechet, judeţul Dolj, programul pilot de irigare prin picurare, cu independenţă...

Starea bună a culturilor de grâu din Europa ţine în frâu costurile alimentelor

În timp ce fenomenele meteo extreme provoacă pagube culturilor agricole din cele două Americi şi Africa de Nord, câmpiile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole