15 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBulgaria va cumpăra 1,1 milioane de tone de grâu de la producătorii...

Bulgaria va cumpăra 1,1 milioane de tone de grâu de la producătorii locali

Bulgaria va cumpăra 1,1 milioane de tone de grâu de la fermierii săi pentru a-şi asigura aprovizionarea cu alimente, în condiţiile în care analizează riscurile provocate de invadarea Ucrainei de către Rusia şi volatilitatea pieţelor, a declarat vicepremierul Assen Vassilev, transmite Reuters.

Guvernul de la Sofia a alocat 1,1 miliarde de leva (616,32 milioane de dolari) pentru achiziţionarea de grâu, porumb şi seminţe de floarea soarelui, pentru a asigura producţia de ulei de floarea soarelui şi suficiente cereale pentru crescătorii de animale, a explicat Vassilev.

„Bulgaria are aproximativ trei milioane de tone de grâu şi aproximativ 300.000 de tone sunt în rezervele de stat. Miercuri, Guvernul a decis să cumpere 1,1 milioane de tone de grâu, atât pentru panificaţie cât şi pentru hrana animalelor”, le-a spus jurnaliştilor vicepremierul.

Acesta a adăugat că Bulgaria nu impune restricţii la exportul de cereale dar autorităţile vamale vor continua să-i verifice amănunţit pe exportatorii de cereale.

Producătorii de cereale se plâng că verificările amănunţite încetinesc exporturile de cereale.

Traderii spun că Bulgaria, unul din exportatorii de grâu ai Uniunii Europene, se confruntă cu o cerere ridicată pentru exporturile de grâu, comercianţii încercând să înlocuiască grâul pe care intenţionau să-l cumpere din Ucraina şi Rusia.

Ucraina şi Rusia sunt responsabile pentru mai mult de 30% din comerţul mondial cu grâu, 32% în cazul orzului, 20% în cazul porumbului şi peste 50% în cazul uleiului de floarea soarelui şi al seminţelor oleaginoase.

Săptămâna trecută, preţul grâului a înregistrat o creştere de peste 40%, deoarece conflictul militar a întrerupt livrările din Ucraina şi Rusia. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cotaţia grâului a crescut după atacurile ruseşti cu rachete asupra Kievului

Cotaţia grâului a crescut luni cu peste 4%, după...
‹ adv ›

Daea: Indicele de calitate al grâului este superior; acesta poate asigura confort industriei de morărit şi panificaţie

Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura...

Bulgaria îşi va majora rezervele de grâu prin achiziţii de la producătorii locali

Bulgaria intenţionează să-şi majoreze rezervele de grâu şi să cumpere de la producătorii locali suficiente cereale pentru a asigura...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole