28.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIncendiu la rafinăria Petromidia: Autospeciala cu roboţi de la ISUBIF - trimisă...

Incendiu la rafinăria Petromidia: Autospeciala cu roboţi de la ISUBIF – trimisă la intervenţie

Autospeciala de transport roboţi din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov a fost alocată la misiunea de stingere a incendiului care a izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, aceasta este prima misiune a autospecialei respective.

„Acest mijloc performant de intervenţie a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deţinute asigură, pe lângă eficienţa intervenţiei, protecţia echipajelor operative în misiuni complexe”, precizează IGSU.

Totodată, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanţe periculoase, mai arată sursa menţionată.

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficienţă a misiunii de stingere la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul roşu de intervenţie, informează IGSU.

Potrivit sursei citate, până la acest moment nu au fost identificate victime.

Direcţia vântului în zona Rafinăriei Petromidia va fi Est-Sud-Est, ceea ce înseamnă că fumul din incendiul de acolo se îndreaptă spre mare iar în momentul de faţă nu se înregistrează depăşiri de particule în calitatea aerului, a declarat, miercuri, Mihai Drăgan, director de Comunicare în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Conform modelelor de prognoză de la Administraţia Naţională de Meteorologie, direcţia vântului va fi Est-Sud-Est. Asta înseamnă că fumul se îndreaptă către mare, ceea ce este un lucru foarte bun şi va da timp echipelor de intervenţie să stingă deflagraţia produsă fără să existe pagube. Noi monitorizăm în timp real calitatea aerului şi cetăţenii o pot face de pe aplicaţia Calitateaer, pe care o pot descărca şi vedea în timp real toate staţiile din judeţul Constanţa. Avem şi o staţie la Năvodari şi în Municipiul Constanţa. În momentul de faţă nu se înregistrează depăşiri ale particulelor şi asta înseamnă calitate a aerului în limitele normale, acolo. Important este ca cetăţenii să respecte toate instrucţiunile pe care colegii noştri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă le emit, mesajele Ro-Alert etc”, a explicat Drăgan la Digi24.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Focul bacterian Erwinia amylovora – sfaturi pentru control

Focul bacterian este o boală produsă de Erwinia amylovora care afectează părul, mărul și gutuiul. Infecțiile apar frecvent în...

Reuters: Producţia de cereale în Ucraina va rămâne neprofitabilă şi în 2024

Cultivarea cerealelor în Ucraina va rămâne o activitate neprofitabilă în anul 2024, din cauza invaziei ruseşti, chiar dacă pierderile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole