16.1 C
București
joi, 2 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIncendiu la rafinăria Petromidia: Autospeciala cu roboţi de la ISUBIF - trimisă...

Incendiu la rafinăria Petromidia: Autospeciala cu roboţi de la ISUBIF – trimisă la intervenţie

Autospeciala de transport roboţi din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov a fost alocată la misiunea de stingere a incendiului care a izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, aceasta este prima misiune a autospecialei respective.

„Acest mijloc performant de intervenţie a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deţinute asigură, pe lângă eficienţa intervenţiei, protecţia echipajelor operative în misiuni complexe”, precizează IGSU.

Totodată, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanţe periculoase, mai arată sursa menţionată.

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficienţă a misiunii de stingere la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul roşu de intervenţie, informează IGSU.

Potrivit sursei citate, până la acest moment nu au fost identificate victime.

Direcţia vântului în zona Rafinăriei Petromidia va fi Est-Sud-Est, ceea ce înseamnă că fumul din incendiul de acolo se îndreaptă spre mare iar în momentul de faţă nu se înregistrează depăşiri de particule în calitatea aerului, a declarat, miercuri, Mihai Drăgan, director de Comunicare în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Conform modelelor de prognoză de la Administraţia Naţională de Meteorologie, direcţia vântului va fi Est-Sud-Est. Asta înseamnă că fumul se îndreaptă către mare, ceea ce este un lucru foarte bun şi va da timp echipelor de intervenţie să stingă deflagraţia produsă fără să existe pagube. Noi monitorizăm în timp real calitatea aerului şi cetăţenii o pot face de pe aplicaţia Calitateaer, pe care o pot descărca şi vedea în timp real toate staţiile din judeţul Constanţa. Avem şi o staţie la Năvodari şi în Municipiul Constanţa. În momentul de faţă nu se înregistrează depăşiri ale particulelor şi asta înseamnă calitate a aerului în limitele normale, acolo. Important este ca cetăţenii să respecte toate instrucţiunile pe care colegii noştri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă le emit, mesajele Ro-Alert etc”, a explicat Drăgan la Digi24.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reuters: Gazprom a raportat pierderi de 6,9 miliarde de dolari în 2023

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023,...

Reuters: Oficialii ucraineni se aşteaptă la scăderea exporturilor de grâu şi porumb în 2024/25

Exporturile de grâu şi porumb ale Ucrainei ar putea scădea cu aproape un sfert în următorul sezon, care va...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole