9.4 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBulgaria îşi umple hambarele cu grâu şi cu floarea-soarelui cumpărate de pe...

Bulgaria îşi umple hambarele cu grâu şi cu floarea-soarelui cumpărate de pe Bursă

Guvernul bulgar este pregătit să cumpere 750.000 de tone de grâu pentru măcinat şi 325.000 de tone de seminţe de floarea-soarelui de la producătorii locali pe Bursa de Mărfuri din Sofia, ca parte a planurilor de creştere a rezervelor naţionale de alimente în contextul războiului din Ucraina, a declarat ministrul agriculturii Ivan Ivanov, citat de SeeNews.

Ministerul de finanţe a oferit 1,1 miliarde de leva (562,4 milioane de euro) pentru achiziţii, cerealele şi seminţele de floarea soarelui urmând să fie cumpărate în cadrul procedurilor de achiziţii publice.

Preţurile de cumpărare au fost stabilite la până la 570 de leva pe tona de grâu şi până la 1.400 de leva pe tona de seminţe de floarea-soarelui, preţurile de pornire la bursa locală de mărfuri fiind estimate a fi cu aproximativ 20% mai mici.

În martie, guvernul bulgar a alocat fonduri pentru achiziţionarea de cereale de la producătorii locali cu scopul de a garanta securitatea alimentară a ţării, deoarece războiul din Ucraina – unul dintre cei mai mari producători de cereale din lume – a produs îngrijorări cu privire la aprovizionare şi creşterea preţurilor materiilor prime.

Sursazf.ro
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bulgaria primeşte 197 milioane de euro de la UE pentru modernizarea reţelei energetice

Comisia Europeană a anunţat că miercuri vor fi plătiţi...
‹ adv ›

Bulgaria va suspenda importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina

Guvernul Bulgariei a fost de acord să oprească temporar importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina, după protestele...

Bulgaria a decis să nu prelungească interdicţia de a importa cereale ucrainene

Bulgaria a decis joi, contrar Poloniei, să nu prelungească interdicţia de a importa cereale ucrainene după 15 septembrie, data...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole