8.8 C
București
marți, 12 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAstăzi este marcată Ziua Mondială a Albinelor

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Albinelor

Astăzi, 20 mai, este marcată Ziua mondială a albinelor. Scopul acestui eveniment este de evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor insecte polenizatoare.

Data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia.

Dispariţia albinelor ameninţă siguranţa alimentaţiei mondiale având în vedere că, o treime din producţia agricolă la nivel mondial depinde de polenizare, realizată cu precădere de albine.

În ultimii ani, potrivit unor studii efectuate de ONU şi de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, populaţiile de albine şi polenizatori sălbatici au scăzut drastic, ca o consecinţă a activităţii umane iraţionale – agricultura intensivă, utilizarea pe scară largă a pesticidelor, poluarea, schimbările climatice, etc.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică, producția autohtonă de miere în 2019 a constituit 3927 de tone.

Iar printre principalele țări importatoare se numără Italia, Slovacia și România. Totodată, potrivit informațiilor furnizate de asociațiile de profil, producția reală ar fi mult mai mare.

Citește despre Bolile la albine. Tratamente ce trebuie realizate accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tratamentul la albine realizat în preajma Crăciunului

Ultimul tratament făcut în debutul iernii este numit popular...
‹ adv ›

Pregătirea albinelor pentru iernat – patru elemente pentru succes

Pregătirea albinelor pentru iernat deja a fost realizată de majoritatea apicultorilor, însă unele lucrări, în cazul în care au...

ACA: Valorificarea produselor apicole este cea mai mare problemă a apicultorilor

Valorificarea produselor apicole reprezintă cea mai mare problemă pe care o întâmpină apicultorii în prezent, mai ales că România...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole