6.7 C
București
duminică, 24 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAPIA: Sesiuni de analiză și bilanț a implementării măsurilor gestionate din PNDR...

APIA: Sesiuni de analiză și bilanț a implementării măsurilor gestionate din PNDR 2014-2020 la Tulcea

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat astăzi, la Tulcea, o serie de întâlniri de lucru dedicate șefilor serviciilor tehnice responsabile la nivelul centrelor județene ale agenției și al aparatului central cu buna implementare a măsurilor delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din PNDR 2014-2020.

Evenimentul organizat în format tip masă rotundă vizează dezbaterea dificultăților întâmpinate de fermieri și de administrație în procesul de accesare, respectiv implementare a fondurilor europene aferente măsurilor delegate și reunește, în 3 serii consecutive, șefii serviciilor autorizare plăți, măsuri specifice și control pe teren din cadrul centrelor județene ale APIA, precum și personal de conducere și execuție din cadrul APIA central.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Agenda evenimentului cuprinde o amplă analiză a plăților autorizate la nivelul centrelor județene, precum și stadiul pregătirii plăților în avans pentru măsurile de mediu și climă, dar și aspecte privind raportarea și monitorizarea măsurilor delegate din PNDR, controlul intern managerial, inclusiv managementul riscurilor asociate măsurilor delegate, măsuri de prevenție și antifraudă în implementarea acestora, precum și alte subiecte legate de fluxurile de lucru ale măsurilor delegate.

De asemenea, vor fi dezbătute modalitățile de implementare a constărilor rezultate în urma misiunilor de audit intern și extern, respectiv Autoritatea de Audit – FEADR, Comisia Europeană și Curtea Europeană de Conturi, în vederea reducerii în viitor a sancțiunilor și corecțiilor financiare.

În cadrul mesei rotunde fiecare grupă va prezenta studii de caz, pe baza experienței și activității desfășurate la nivelul centrelor județene și se va face un bilanț al perioadei de programare 2014-2020 și al perioadei de tranziție.

”Am decis organizarea acestor întâlniri de lucru de tip masă rotundă pentru a da ocazia șefilor serviciilor tehnice implicate la nivel național în gestionarea măsurilor delegate, să se întâlnească și să discute unde au întâmpinat dificultăți, ce soluții au găsit pentru rezolvarea unor spețe punctuale, ce a mers bine și unde mai avem de îmbunătățit, ce putem face pentru a veni în sprijinul fermierilor și a maximiza absorbția acestor fonduri” a declarat Adrian Pintea, Director General APIA, la deschiderea lucrărilor primei mese rotunde dedicate șefilor serviciilor autorizare plăți.

Următoarele două sesiuni vor fi dedicate măsurilor specifice și controlului pe teren.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sprijin financiar în valoare de peste 13,650 milioane lei pentru crescătorii de animale

Directorul General al APIA, domnul Cornel Constantin Turcescu, informează...
‹ adv ›

APIA plăteşte aproape 120 mln de lei pentru motorina aferentă trimestrului IV al anului 2023

Un sprijin financiar de peste 119,899 milioane lei este acordat unui număr de 17.794 de beneficiari pentru motorina aferentă...

APIA: Peste 129 mln de lei autorizate la plată în data de 4 martie 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, ieri - 04.03.2024, a autorizat la plată 4.670 beneficiari,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole