12.7 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroland preia activitatea fabricii de nutreţuri de la Caransebeş

Agroland preia activitatea fabricii de nutreţuri de la Caransebeş

Grupul Agroland a decis preluarea activităţii fabricii de nutreţuri combinate din municipiul Caransebeş de la compania Lipoplast, urmând să investească 1,3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al grupului, remis joi AGERPRES, investiţia include achiziţia propriu-zisă, precum şi repornirea proceselor de producţie.

Reprezentanţii Agroland au în plan obţinerea certificării non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebeş devenind prima astfel de unitate din România, cu această certificare.

Preluarea fabricii face parte din strategia Agroland de a deveni cel mai important producător local de ouă de consum şi carne de pasăre certificate non-GMO.

În octombrie 2020, Agroland a intrat pe piaţa ouălor de consum prin preluarea platformei Avicola Mihăileşti, producător de ouă de consum şi pui de o zi, care include şase ferme.

Fabrica ocupă o suprafaţă de 10.000 mp şi are opt angajaţi, în acest moment.

Capacitatea de producţie este, în prezent, de 12.000 tone anual, dar se estimează o creştere graduală a acesteia, cu circa 25% pe an, până în 2024.

Agroland şi Lipoplast vor finaliza procesul de achiziţie a fabricii până la finele lui 2021. În viitor, reprezentanţii Agroland iau în calcul preluarea activităţii şi a altor producători de ouă de consum şi carne de pasăre, pentru a-şi consolida poziţia pe această piaţă. 

Sursa foto: thepoultrysite.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agroland îşi propune investiţii de 17 milioane de lei în deschiderea de noi magazine și afaceri avicole

Agroland Business System are în vedere pentru anul 2022...
‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole