duminică, 26 iunie, 2022
22.8 C
București

-

HomepageȘtiriAgroland preia activitatea fabricii de nutreţuri de la Caransebeş

Agroland preia activitatea fabricii de nutreţuri de la Caransebeş

Grupul Agroland a decis preluarea activităţii fabricii de nutreţuri combinate din municipiul Caransebeş de la compania Lipoplast, urmând să investească 1,3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al grupului, remis joi AGERPRES, investiţia include achiziţia propriu-zisă, precum şi repornirea proceselor de producţie.

Reprezentanţii Agroland au în plan obţinerea certificării non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebeş devenind prima astfel de unitate din România, cu această certificare.

Preluarea fabricii face parte din strategia Agroland de a deveni cel mai important producător local de ouă de consum şi carne de pasăre certificate non-GMO.

În octombrie 2020, Agroland a intrat pe piaţa ouălor de consum prin preluarea platformei Avicola Mihăileşti, producător de ouă de consum şi pui de o zi, care include şase ferme.

Fabrica ocupă o suprafaţă de 10.000 mp şi are opt angajaţi, în acest moment.

Capacitatea de producţie este, în prezent, de 12.000 tone anual, dar se estimează o creştere graduală a acesteia, cu circa 25% pe an, până în 2024.

Agroland şi Lipoplast vor finaliza procesul de achiziţie a fabricii până la finele lui 2021. În viitor, reprezentanţii Agroland iau în calcul preluarea activităţii şi a altor producători de ouă de consum şi carne de pasăre, pentru a-şi consolida poziţia pe această piaţă. 

Sursa foto: thepoultrysite.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

APIA: Plăți pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin...

Irigarea castraveților. Sfaturi pentru o recoltă bună

Apa este vitală pentru creșterea și dezvoltarea castravetelui, mai ales că aceasta se conține în fructele acestuia în proporție...

Rusia cere să nu se „exagereze” cu importanța producției ucrainene de cereale 

Rusia a cerut să nu se „exagereze” cu privire la importanța producției ucrainene în lume, pentru că exporturile Ucrainei...

Cum fertilizăm căpșunii primăvara. Îngrășăminte organice și minerale recomandate

Chiar dacă solul unde sunt plantați căpșunii e de calitate, iar plantele sunt alese conform recomandărilor privind zonarea, hrănirea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate