17.7 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAcționează acum pentru a proteja zonele rurale! Semnează petiția, distribuie pentru a...

Acționează acum pentru a proteja zonele rurale! Semnează petiția, distribuie pentru a strânge un milion de semnături

Europa, cu tradiția sa îndelungată de sprijinire a comunităților rurale și a agriculturii, se confruntă în prezent cu provocări semnificative în ceea ce privește păstrarea modului lor de viață unic și sustenabil.

Sectoarele agricole și rurale, care constituie coloana vertebrală a multor regiuni, se confruntă cu presiuni tot mai mari, iar nivelul de susținere și stimulentele oferite scad în mod constant.

În absența unei acțiuni decisive, riscul dispariției comunităților esențiale ale Europei devine tot mai real. Astfel, Inițiativa Cetățenească Europeană „Protejează patrimoniul rural, securitatea alimentară și aprovizionarea” își propune să aducă o schimbare semnificativă pentru a asigura viitorul durabil al acestor regiuni și a comunităților lor.

Ce va realiza petiția?

Fiind vorba despre o inițiativă cetățenească, odată ce atingem 1 milion de semnături, Comisia Europeană este obligată să răspundă și să acționeze. UE va trebui să dezvolte un plan actualizat pentru a întări regiunile și industriile rurale.

Principalele puncte de revendicare ale acestei inițiative sunt:

Consolidarea și conservarea Patrimoniului Regional: Inițiativa solicită Uniunii Europene să dezvolte o propunere comprehensivă pentru consolidarea și conservarea patrimoniului regional și a industriei agricole în întreaga Uniune Europeană. Aceasta nu ar aduce doar beneficii economice, ci ar și proteja tradițiile culturale și moștenirea rurală, contribuind astfel la identitatea europeană comună.

Investiții pentru creșterea nivelului de trai în Comunitățile Rurale: Inițiativa promovează investițiile în comunitățile rurale pentru a stimula creșterea nivelului de trai. Acest lucru ar putea fi realizat prin dezvoltarea turismului rural, a educației și a industriei axate pe patrimoniul regional, toate sub umbrela producției durabile. Această abordare ar contribui la menținerea locuitorilor în regiunile rurale și ar contracara tendința migrării spre orașe.

Consultarea mai amplă cu reprezentanții locali și rurali: Inițiativa cere o creștere a nivelului de consultare între instituțiile europene și reprezentanții locali și rurali cu privire la legislația care îi afectează. Acest lucru ar asigura o mai bună înțelegere a nevoilor și preocupărilor acestor comunități și ar contribui la elaborarea unor politici mai eficiente și mai adaptate la realitățile locale.

Inițiativa Cetățenească Europeană are un caracter semnificativ din punct de vedere democratic. Odată ce obiectivul de un milion de semnături verificate este atins, Comisia Europeană are obligația să răspundă și să ia măsuri în consecință. Această inițiativă reprezintă o oportunitate semnificativă pentru cetățenii europeni de a-și exprima sprijinul față de comunitățile rurale și modul lor de viață, și de a încuraja dezvoltarea unor politici care să asigure un viitor sustenabil pentru aceste regiuni.

Inițiativa Cetățenească Europeană „Protejează patrimoniul rural, securitatea alimentară și aprovizionarea” reprezintă un apel puternic pentru acțiune în sprijinul comunităților agricole și rurale din întreaga Uniune Europeană.

Cu o atenție mai mare asupra consolidării patrimoniului regional, investițiilor în comunitățile rurale și consultării adecvate, UE poate juca un rol crucial în asigurarea unui viitor durabil pentru aceste regiuni și în menținerea diversității culturale și economice a Europei. Prin semnarea acestei petiții, fiecare cetățean poate contribui la această inițiativă importantă și poate face parte din schimbarea pozitivă pe care o aduce societății.

Intră pe site, află mai multe și semnează aici.

Nu uita să distribui petiția între cunoscuții tăi. Fiecare semnătură contează!

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

România primește aproape 34 de milioane de euro de la UE pentru pagubele provocate de seceta din 2022

Parlamentul European a aprobat, miercuri, aproape 455 de milioane...
‹ adv ›

Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 24% în primele trei luni din sezonul 2023-2024

Ucraina a exportat 6,82 milioane tone de cereale până acum în sezonul iulie 2023-iunie 2024, o scădere de 24%...

Zahărul de Luduş a revenit în magazine, sub brandul Bod

Unul dintre investitorii români care au achiziţionat Fabrica de Zahăr din Luduş, Mihaela Neagu, a declarat, miercuri, că după...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole