18.4 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAcordul privind cerealele: Kievul respinge apelul Turciei ca Ucraina să-şi modifice poziţia

Acordul privind cerealele: Kievul respinge apelul Turciei ca Ucraina să-şi modifice poziţia

O oficialitate ucraineană de rang înalt a respins marţi sugestia Turcia ca Ucraina să-şi atenueze poziţia faţă de relansarea acordului privind transportul de cereale pe Marea Neagră, afirmând că Kievul nu va susţine o relaxare a sancţiunilor contra Moscovei sau o politică „împăciuitoare”, transmite Reuters.

„Să fim realişti şi să renunţam la a discuta despre opţiuni inexistente, încurajând mult mai puţin Rusia să comită alte crime”, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pentru agenţia de presă britanică.

El a adăugat că Rusia este „extrem de interesată” de distrugerea porturilor maritime şi infrastructurii pentru transportul de cereale ucrainene.

Demnitarul ucrainean a explicat că Rusia nu are nevoie de un acord privind transportul de cereale şi că Moscova este interesată să deconecteze Ucraina de pe piaţa mondială a cerealelor.

„Să fim clari, categoric noi nu vom urma „politica calmării agresorului” şi a indulgenţei în programul ridicării sancţiunilor”, a accentuat Podoliak.

După discuţiile avute luni la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că în viitorul apropiat va fi posibilă revitalizarea acordului privind cerealele. Rusia a părăsit acordul în luna iulie, reclamând faptul că propriile exporturi de cereale şi îngrăşăminte întâmpină obstacole.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 24% în primele trei luni din sezonul 2023-2024

Ucraina a exportat 6,82 milioane tone de cereale până...
‹ adv ›

Reuters: Banca Naţională a Ucrainei va îmbunătăţi prognozele de inflaţie şi PIB graţie performanţelor agriculturii

Banca Naţională a Ucrainei (NBU) îşi va îmbunătăţi prognozele de inflaţie şi creştere economică pentru acest an, la reuniunea...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie au totalizat 1,57 milioane tone, un declin de 51% faţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole