24.6 C
București
luni, 21 iunie, 2021

-

HomepageArticolePomicultorii italieni alertați: populația Drosophila suzukii a crescut considerabil

Pomicultorii italieni alertați: populația Drosophila suzukii a crescut considerabil

Pe măsură ce soiurile timpurii de cireș din nordul și sudul Italiei încep să se coacă, pomicultorii sunt tot mai îngrijorați de dăunătorul Drosophila suzukii.

În ultimii ani, daunele au fost variate, în funcție de sezon, iar dăunătorul a afectat și cultura căpșunului, baciferele cu fructe mici și, în unele cazuri, chiar și caisele.

„Suntem pe deplin operaționali și în acest moment situația pare sub control, dar este esențial să monitorizăm în continuare situația pentru a evita problemele produse de dăunător”, a spus Stefano Caruso, reprezentant al Consorțiului Fitosanitar din Modena.

Potrivit FreshPlaza, pentru a-și proteja livezile, unii producători utilizează plase de protecție contra insectelor. Astfel, cei care dispun de acestea, deja au început să le întindă.

Ministerul mediului din Italia pregătește în prezent autorizația pentru lansarea parazitoidului Ganaspis brasiliensis.

Parazitoidul a fost importat anul trecut din Elveția, în condițiile în care drozofila provoacă daune considerabile culturilor, chiar și în Trentino, astfel era necesară identificarea cât mai rapidă a soluției de combatere.

În cazul în care autorizația nu va avea întârzieri speciale, este posibil ca deja la sfârșitul primăverii sau în perioada de vară să fie posibilă lansarea pentru a verifica eficacitatea.

Între timp, camerele de carantină FEM continuă cu reproducerea și multiplicarea micro-himenopterelor originare din Orientul Îndepărtat (viespea este inofensivă pentru oameni).

Monitorizarea Drosophila suzukii a permis detectarea nivelurilor înalte a populației și infestări la culturi cum ar fi cireșul, căpșunul și cele cu fructe mici în 2020. Daunele pot fi considerate în general de intensitate medie/mare.

Odată introdus pe teritoriu, Ganaspis brasiliensis va acționa în sinergie cu un alt parazitoid găsit în 2019 în Trentino, Leptopilina japonica, care este, de asemenea, capabil să atace în mod eficient stadiul larvelor de D. suzukii.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tratamente cu iod și lapte la legume pentru recolte bogate

Tratamentele realizate cu iod și lapte la legume au un efect bun de combatere a bolilor, dar și îmbunătățesc...
- adv -spot_img

Cetoza sau de ce vacile slăbesc brusc după fătare

Pentru a satisface cerințele producției de lapte, vaca se poate baza pe două surse de nutrienți – aportul de...

Instabilitate atmosferică şi disconfort termic în aproape toată ţara, până vineri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de instabilitate atmosferică şi disconfort termic în aproape toată...

Noi pe Facebook

De citit

Ucraina va permite vânzarea și cumpărarea terenurilor agricole

Numită cândva "grânarul URSS", Ucraina vrea să se ridice...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției