20 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticolePomicultorii italieni alertați: populația Drosophila suzukii a crescut considerabil

Pomicultorii italieni alertați: populația Drosophila suzukii a crescut considerabil

Pe măsură ce soiurile timpurii de cireș din nordul și sudul Italiei încep să se coacă, pomicultorii sunt tot mai îngrijorați de dăunătorul Drosophila suzukii.

În ultimii ani, daunele au fost variate, în funcție de sezon, iar dăunătorul a afectat și cultura căpșunului, baciferele cu fructe mici și, în unele cazuri, chiar și caisele.

„Suntem pe deplin operaționali și în acest moment situația pare sub control, dar este esențial să monitorizăm în continuare situația pentru a evita problemele produse de dăunător”, a spus Stefano Caruso, reprezentant al Consorțiului Fitosanitar din Modena.

Potrivit FreshPlaza, pentru a-și proteja livezile, unii producători utilizează plase de protecție contra insectelor. Astfel, cei care dispun de acestea, deja au început să le întindă.

Ministerul mediului din Italia pregătește în prezent autorizația pentru lansarea parazitoidului Ganaspis brasiliensis.

Parazitoidul a fost importat anul trecut din Elveția, în condițiile în care drozofila provoacă daune considerabile culturilor, chiar și în Trentino, astfel era necesară identificarea cât mai rapidă a soluției de combatere.

În cazul în care autorizația nu va avea întârzieri speciale, este posibil ca deja la sfârșitul primăverii sau în perioada de vară să fie posibilă lansarea pentru a verifica eficacitatea.

Între timp, camerele de carantină FEM continuă cu reproducerea și multiplicarea micro-himenopterelor originare din Orientul Îndepărtat (viespea este inofensivă pentru oameni).

Monitorizarea Drosophila suzukii a permis detectarea nivelurilor înalte a populației și infestări la culturi cum ar fi cireșul, căpșunul și cele cu fructe mici în 2020. Daunele pot fi considerate în general de intensitate medie/mare.

Odată introdus pe teritoriu, Ganaspis brasiliensis va acționa în sinergie cu un alt parazitoid găsit în 2019 în Trentino, Leptopilina japonica, care este, de asemenea, capabil să atace în mod eficient stadiul larvelor de D. suzukii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate...
‹ adv ›

Problema „păduchele lânos” – rezultatul utilizării excesive a pesticidelor, distrugerii entomofaunei utile

Păduchele lânos (Eriosoma lanigerum) este unul din cei mai periculoși dăunători ai mărului, ce, în ultimii ani, înregistrează o...

Rosellina necatrix – putregaiul alb al rădăcinilor, un pericol pentru livezi

Rosellinia necatrix este un fung care atacă sistemul radicular al pomilor și nu numai, producând boala numită „putregaiul alb...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole