17.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

HomepageAdvGrupul MET dă startul producţiei pentru două parcuri fotovoltaice din Ungaria

Grupul MET dă startul producţiei pentru două parcuri fotovoltaice din Ungaria

Grupul MET anunţă că lucrările de construcţie pentru parcurile solare MET Gerjen şi MET Sojtor, din Ungaria, au fost finalizate, cele două centre fotovoltaice urmând să funcţioneze în regim comercial.

Conform companiei, proiectele de investiţii se întind pe o suprafaţă totală de 170 de hectare în cele două localităţi maghiare şi au presupus instalarea a circa 180.000 de panouri solare.

Parcurile solare se racordează la reţeaua electrică prin intermediul unor substaţii de înaltă tensiune nou instalate. Darea în funcţiune a parcului solar MET Gerjen (51 MWp) şi a parcului solar MET Sojtor (45 MWp) a avut loc în mai multe etape. Cele două instalaţii vor genera suficientă energie electrică verde pentru a acoperi consumul a circa 50.000 de gospodării.

Strategia MET de extindere pe segmentul producţiei de energie din surse regenerabile vizează atingerea unui portofoliu total cu o capacitate instalată de 2 GW până în 2026, urmând astfel a avea un rol important în tranziţia energetică europeană.

Ca parte a acestei strategii globale, MET Group şi Keppel Infrastructure din Singapore au format în noiembrie 2022 o companie mixtă, Keppel MET Renewables, pentru a valorifica oportunităţile din domeniul energiei regenerabile din Europa.

Anul trecut, MET Group a reuşit să pătrundă pe piaţa producţiei de energie din surse regenerabile din patru noi ţări, prin achiziţii, respectiv în Spania, Italia, Polonia şi România.

În România, Grupul MET a achiziţionat integral participaţia într-un proiect solar în stadiu avansat de proiectare. Proiectul de 52 MWp ar putea ajunge la stadiul de „ready-to-build” până în primul trimestru al anului 2023.

Parcul poate ajunge şi la o producţie de energie de aproximativ 82 GWh pe an – echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării. Acesta este amplasat în sudul României, în apropiere de Bucureşti şi este preconizat că va deveni operaţional în 2024.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveţia şi operaţiuni şi active pe pieţele gazelor naturale şi energiei electrice, cu prezenţă prin subsidiare în 13 ţări şi 27 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 22 de centre internaţionale de tranzacţionare.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fede: Peste 500 de pulverizatoare Smartomizer H3O pe principalele piețe de culturi speciale

H3O Smartomizer este un pulverizator remorcat utilizat pentru realizarea...

Claudiu Cazacu, XTB: Agricultura oferă României premisele de a deveni centru regional logistic și de producție

România are argintul pe podiumul european al importatorilor și exportatorilor de grâu (date statistice fără varietatea „grâu dur”) în...

ONE SMART SPRAY: Noua tehnologie revoluționară în combaterea buruienilor a ajuns în România

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare în România a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua soluție de aplicare a...

Bolile culturilor și cheltuielile pentru protecție neargumentată

Nu poți controla vremea, dar poți controla cum reacționezi la ea. Și poți fi pregătit pentru a face față...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole