10 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

HomepageAdvGrupul MET dă startul producţiei pentru două parcuri fotovoltaice din Ungaria

Grupul MET dă startul producţiei pentru două parcuri fotovoltaice din Ungaria

Grupul MET anunţă că lucrările de construcţie pentru parcurile solare MET Gerjen şi MET Sojtor, din Ungaria, au fost finalizate, cele două centre fotovoltaice urmând să funcţioneze în regim comercial.

Conform companiei, proiectele de investiţii se întind pe o suprafaţă totală de 170 de hectare în cele două localităţi maghiare şi au presupus instalarea a circa 180.000 de panouri solare.

Parcurile solare se racordează la reţeaua electrică prin intermediul unor substaţii de înaltă tensiune nou instalate. Darea în funcţiune a parcului solar MET Gerjen (51 MWp) şi a parcului solar MET Sojtor (45 MWp) a avut loc în mai multe etape. Cele două instalaţii vor genera suficientă energie electrică verde pentru a acoperi consumul a circa 50.000 de gospodării.

Strategia MET de extindere pe segmentul producţiei de energie din surse regenerabile vizează atingerea unui portofoliu total cu o capacitate instalată de 2 GW până în 2026, urmând astfel a avea un rol important în tranziţia energetică europeană.

Ca parte a acestei strategii globale, MET Group şi Keppel Infrastructure din Singapore au format în noiembrie 2022 o companie mixtă, Keppel MET Renewables, pentru a valorifica oportunităţile din domeniul energiei regenerabile din Europa.

Anul trecut, MET Group a reuşit să pătrundă pe piaţa producţiei de energie din surse regenerabile din patru noi ţări, prin achiziţii, respectiv în Spania, Italia, Polonia şi România.

În România, Grupul MET a achiziţionat integral participaţia într-un proiect solar în stadiu avansat de proiectare. Proiectul de 52 MWp ar putea ajunge la stadiul de „ready-to-build” până în primul trimestru al anului 2023.

Parcul poate ajunge şi la o producţie de energie de aproximativ 82 GWh pe an – echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării. Acesta este amplasat în sudul României, în apropiere de Bucureşti şi este preconizat că va deveni operaţional în 2024.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveţia şi operaţiuni şi active pe pieţele gazelor naturale şi energiei electrice, cu prezenţă prin subsidiare în 13 ţări şi 27 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 22 de centre internaţionale de tranzacţionare.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole