18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

HomepageAdvFarmConect România 2023: Întâlnire cu pionierii agriculturii moderne, între 31 august și...

FarmConect România 2023: Întâlnire cu pionierii agriculturii moderne, între 31 august și 3 septembrie, la Slobozia

FarmConect România, un eveniment de anvergură în domeniul agricol, își deschide porțile pentru a doua ediție între 31 august și 03 septembrie 2023, la Slobozia.

Organizat de Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR), cu sprijinul Consiliului local al județului Ialomița și al Primăriei Municipiului Slobozia, evenimentul reunește actori importanți din lanțul alimentar, de la fermieri și procesatori, până la consumatori. Agrobiznes este partener media al acestei ediții.

FarmConect România urmărește să construiască un pod de comunicare între producători și consumatori, oferind o perspectivă aprofundată asupra întregului lanț alimentar. Evenimentul nu se limitează doar la a fi un târg de agricultură, ci se constituie și ca un spațiu de învățare și dialog despre provocările și soluțiile moderne ale sectorului agricol.

„Acest tip de eveniment va reprezenta mai mult decât un târg de agricultură, va constitui un apel la numeroasele provocări cu care se confruntă la nivel global fermierii: să producă în mod durabil pentru a găsi soluții la problemele legate de mediu și schimbările climatice, să asigure competitivitatea unui sector care este expus concurenței piețelor internaționale și să atingă toate obiectivele ambițioase prevăzute în strategia „De la furcă la furculiță”, a declarat Alina Crețu, Director Executiv FAPPR.

Pe durata evenimentului, vor fi prezentate cele mai noi tehnologii agricole, utilaje performante și soluții inovative pentru o agricultură sustenabilă. În plus, va exista și o componentă educațională, cu conferințe și seminare tematice, unde experți recunoscuți în domeniu vor dezbate provocări actuale ale sectorului agroalimentar, precum schimbările climatice, durabilitatea și competitivitatea.

„Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-și reprezenta interesele și pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură românesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultura în România, cum se produc hrana și materiile prime pentru industria agroalimentară și care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor românești”, a declarat Nicolae Sitaru, Președintele FAPPR.

FAPPR, o asociație de producători agricoli și reprezentanți ai industriei agricole din România, și-a început activitatea în 2012 și a devenit un partener de dialog constant pentru autoritățile de la București și Bruxelles. Este, de asemenea, membră a Confederației Europene a Producătorilor de Porumb (CEPM), reprezentând interesele fermierilor români la nivel european.

Mai multe detalii despre FarmConect România aflați pe site-ul dedicat evenimentului: www.farmconect.farmforum.ro.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu...

BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile:...

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor, va avea...

DN AGRAR, creștere de aproape 30% a cifrei de afaceri și triplarea profitului în primul semestru din 2023

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole