9.8 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

HomepageAdvCEC Bank oferă credite pentru fermieri „De 5 ori APIA”

CEC Bank oferă credite pentru fermieri „De 5 ori APIA”

Fermierii vor putea obţine până la de 4,5 ori subvenţia anuală APIA pentru cultivarea suprafeţelor şi pentru creşterea animalelor, în urma unui parteneriat încheiat de CEC Bank cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Astfel, CEC Bank a lansat finanţările pe baza subvenţiilor APIA pe 5 ani, acestea putând fi accesate, în premieră, şi de fermierii din sectorul zootehnic. Astfel, fermierii vor putea obţine până la de 4,5 ori subvenţia anuală APIA pentru cultivarea suprafeţelor şi pentru creşterea animalelor, în baza adeverinţei APIA aferentă primului an şi cu garanţia FGCR.

„Accesul fermierilor din România la finanţare a fost şi este o preocupare continuă pentru CEC Bank. După ce anul trecut am lansat cu succes „De 3 ori subvenţia”, în acest an extindem programul la „De 5 ori subvenţia” şi, în plus, adăugăm printre beneficiari şi fermierii din zootehnie. Susţinerea dezvoltării mediului antreprenorial din agricultura locală este o prioritate pentru banca noastră”, a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.

Beneficiarii noului credit CEC Bank sunt producătorii agricoli din cultura mare, creştere păsări, creştere porcine, ameliorare rase (ovine) sau zootehnie (vaci de lapte, carne etc.).

Prin creditele în baza subvenţiilor APIA pe 5 ani pentru cultivarea suprafeţelor sau creşterea animalelor se pot obţine sume de 4,5 ori subvenţia anuală APIA (90% din subvenţia pe fiecare an). Finanţările au o dobândă avantajoasă: ROBOR 6M + 2%, la care se adaugă comisionul de acordare de 0,75% din suma finanţată, perceput o singură dată şi comisionul aferent garanţiei FGCR. Banca nu percepe comision de administrare. Garanţiile FGCR pot acoperi până la 80% din valoarea finanţărilor.

În cazul fermierilor care au accesat deja finanţări în baza adeverinţelor APIA pe 2023, se pot obţine credite pentru următorii patru ani.

În plus, faţă de precedentul produs, noul produs de finanţare se adresează şi fermierilor care activează în sectorul zootehnic. În cadrul sectorului zootehnic, perioada maximă de acordare va fi de 5 ani, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2028. Pentru acest sector, criteriile de eligibilitate cer clientului ca încasările acestuia prin APIA în sectorul zootehnic să fie de minimum 3 ani, iar legat de valoarea finanţării suma minimă cuvenită din valoarea subvenţiei pentru anul de referinţă conform adeverinţei APIA va fi de 100.000 de lei.

CEC Bank acordă creditele pe baza subvenţiilor APIA pe 5 ani fermierilor care cultivă suprafeţe agricole mari (minimum 50 de hectare) şi au un istoric de cel puţin 3 ani (încasare subvenţii/finanţări APIA).

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.

CEC Bank este o bancă universală şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

CEC Bank
CEC Bankhttps://www.cec.ro
La CEC Bank găsești soluții de finanțare complete în domeniul agricol: vegetal, zootehnic, al acvaculturii sau al pisciculturii.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CEC Bank continuă să finanţeze agricultorii prin programul guvernamental Rural Plus

CEC Bank finanţează agricultorii români şi în anul 2024...

Carinata – o cultură excepțională pentru biomasă, disponibilă din toamnă fermierilor din România

În contextul noilor obiective UE, necesității extinderii varietății de culturi incluse în asolament, dar și avantajelor oferite de acoperirea...

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna trecută la Hotelul Radisson Blu din București, a fost o...

Lactalis a anunțat că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, dar profitul a rămas scăzut

Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat joi că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole