30.7 C
București
vineri, 22 septembrie, 2023

-

HomepageAdvAgmeteo.ro se extinde: 160 de stații meteo disponibile gratuit pentru fermierii din...

Agmeteo.ro se extinde: 160 de stații meteo disponibile gratuit pentru fermierii din România

Agmeteo.ro, platforma gratuită de agrometeorologie lansată de Agrobiznes în colaborare n colaborare cu Pessl Instruments, GmbH Austria, continuă să își extindă serviciile pentru fermierii din România. Recent, platforma și-a consolidat rețeaua cu 160 de stații meteo METOS® VWS, îmbunătățind astfel semnificativ acoperirea și precizia datelor pe care le furnizează.

Această extensie semnificativă a rețelei de monitorizare a vremii vine în sprijinul fermierilor români, oferindu-le acces la date precise și în timp real despre condițiile meteorologice. Cu informații detaliate despre temperatura aerului, umiditate, precipitații, viteza și direcția vântului, fermierii sunt echipați mai bine ca niciodată pentru a lua decizii eficiente și informate în managementul fermelor lor.

Pe lângă monitorizarea condițiilor meteo actuale, stațiile oferă și informații istorice despre vreme. Aceste date sunt de neprețuit pentru identificarea tendințelor climatice și pentru adaptarea tehnologiilor agricole la schimbările climatice.

Agmeteo.ro nu se oprește însă doar la furnizarea datelor meteo. Platforma oferă, de asemenea, modele de îmbolnăviri a culturilor agricole, ceea ce reprezintă un instrument esențial pentru prevenirea și combaterea bolilor la culturile agricole.

Sursa Agmeteoro

„Suntem încântați să putem oferi fermierilor români acces la un număr și mai mare de date meteo precise și în timp real. Această expansiune a rețelei noastre de stații meteo reprezintă un pas important în misiunea noastră de a susține agricultura durabilă prin tehnologii inovative”, spune Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Prin accesul la aceste modele, fermierii pot reacționa rapid la apariția bolilor și pot lua măsuri preventive pentru a-și proteja culturile.

„Agmeteo.ro oferă fermierilor date precise despre vremea actuală și modele de îmbolnăviri din mai multe regiuni ale României, preluate de la 160 de stații meteo METOS® VWS.
Fermierii pot accesa date despre: temperaturi, precipitații, viteza si direcția vântului și mulți alți senzori importanți pentru luarea deciziilor în fermă. În același timp, datele istorice despre vreme oferă tuturor utilizatorilor platformei o imagine mai clară despre tendințele climei, ceea ce ne permite să adaptam eficient tehnologiile la schimbările climatice. Pe lângă datele despre vreme, fermierii au acces la modele de îmbolnăviri a culturilor agricole, modelele fiind un instrument foarte util și eficient în prevenirea și combaterea bolilor la culturile agricole, adaugă Sergiu Smocinschi, director de țară Pessl Instruments.

Cu această nouă adăugare, Agmeteo.ro continuă să se poziționeze ca o resursă importantă pentru producătorii agricoli din România, oferindu-le instrumentele necesare pentru a naviga eficient într-un climat agricol dinamic și schimbător. Mai mult ca oricând, tehnologia și agricultura se îmbină pentru a produce soluții durabile care aduc beneficii atât fermierilor, cât și mediului.

Accesați www.agmeteo.ro pentru a beneficia de aceste servicii îmbunătățite și pentru a descoperi cum platforma vă poate ajuta gratuit să vă optimizați activitatea agricolă.

Citește mai multe despre Agrobiznes și iMetos lansează Agmeteo.ro – platformă care furnizează fermierilor din România informații meteorologice în timp real.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

00:02:40

VIDEO. Bio Roniko: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

Proiectele implementate de compania Variant Irrigation atât în România,...

Pregătiți-vă pentru succesul sezonului viitor cu ajutorul prognozei recoltei: Luați decizii agricole argumentate

Pe măsură ce sezonul actual de recoltare se apropie de sfârșit și se așteaptă un scurt răgaz înainte de...

Indigo Ag obține 250 de milioane de dolari pentru a accelera inițiativele de agricultură sustenabilă

Indigo Ag, o companie de tehnologie agricolă cu sediul în Boston, specializată în generarea de credite de carbon, a...

Partenope Frutta – fabrica de procesare fructe de la Râmnicu Sărat: Oferim pomi de cireș pentru plantare

Partenope Frutta fabrica de procesare a fructelor de la Râmnicu Sărat, membră a unui grup de firme cu o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole