26.8 C
București
miercuri, 25 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGermanii se aşteaptă la scăderea preţurilor la cartofi după o recoltă consistentă

Germanii se aşteaptă la scăderea preţurilor la cartofi după o recoltă consistentă

Recolta consistentă de cartofi din acest an în Germania este de aşteptat să ducă la scăderea preţurilor în supermarketuri pentru acest produs de bază în bucătăria germană, potrivit analiştilor, transmite DPA.

Prognozele preliminare ale Guvernului de la Berlin arată că fermierii germani vor recolta în acest an o cantitate record de cartofi de aproximativ 12,7 milioane de tone, cu 9% mai mare decât cea de anul trecut şi cu 17% peste media multianuală.

Asta înseamnă că preţurile, care în mod normal scad în acest moment al sezonului agricol, sunt la un nivel deosebit de scăzut pentru amatorii de cartofi.

„Este un moment bun pentru că acum a început recoltatul. Preţurile vor continua să scadă”, spune Christoph Hambloch, care analizează evoluţia preţurilor la cartofi pentru firma de analiză pe piaţa agricolă AMI.

‹ adv ›

Hambloch precizează că preţurile la cartofi sunt cele mai mici la finalul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie.

Analistul adaugă că se aşteaptă ca preţurile la care se vând sacii obişnuiţi de cartofi să scadă de la nivelul actual de 1,16 euro pe kilogram, până la 0,85 euro pe kilogram, iar în cazul sacilor mai mari preţurile pe kilogram să fie chiar mai mici.

Christoph Hambloch precizează că preţurile la cartofi în Germania sunt acum mai mici decât în urmă cu un an.

În luna septembrie 2023, un mic sac de cartofi se vindea pentru 1,26 euro per kilogram, după care preţurile au scăzut până la 0,99 euro per kilogram.

Unul dintre factorii care au dus la această recoltă de cartofi peste aşteptări este creşterea cu 9% a suprafeţelor de teren arabil pe care au fost cultivaţi cartofi.

În paralel, germanii au început să mănânce mai puţin cartofi în ultimii ani, pe măsură ce mulţi dintre ei s-au orientat spre orez şi paste. Consumul per capita de cartofi şi produse de cartofi în Germania a scăzut cu 28% după 1990.

Vezi aici ultimele știri APIA.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a finalizat controlul clasic pe teren – Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează...
‹ adv ›

Transportatorii de mărfuri, îngrijoraţi după controalele impuse de Germania

Reprezentanţii uneia dintre cele mai mari organizaţii ale transportatorilor de mărfuri din România, cu sediul în Arad, se declară...

Fechet: Buget record de 2 miliarde lei pentru Casa Verde Fotovoltaice 2024

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat cei mai mulţi bani pentru Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, sesiunea 2024, care...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole