Pâinea Anului 2024 realizată artizanal, fără adaosuri de aditivi alimentari, cu o etichetă cât mai curată, dar şi Tortul Anului vor fi desemnate la jumătatea acestei luni, la Braşov, în cadrul evenimentului GastroPan.
Pe parcursul celor trei zile de expo-conferinţă sunt programate concursurile GastroPan, împărţite în trei secţiuni distincte – panificaţie-patiserie, cofetărie şi gastronomie – iar fiecare cuprind şase categorii.
Peste o sută de furnizori din ţară şi străinătate îşi vor expune soluţiile şi inovaţiile la standurile amenajate în cadrul evenimentului, ce va avea loc în perioada 14-16 martie la Braşov.
‹ adv ›
Potrivit organizatorilor, la GastroPan 2024 vor fi prezentate cele mai recente tehnologii, soluţii şi inovaţii pentru profesioniştii din industria panificaţiei, cofetăriei şi HoReCa.
Astfel, secţiunile dedicate panificaţiei, patiseriei şi gelateriei fac parte dintr-un concept expoziţional unic, care îmbină tendinţele globale cu nevoile lanţului de aprovizionare în diverse domenii, inclusiv catering profesional, cafea şi ceai, mobilier pentru masă.
O altă categorie în această ediţie a evenimentului va fi dedicată studenţilor şi elevilor, cu scopul de a încuraja inovaţia şi creativitatea în rândul tinerilor.
La GastroPan vor fi prezenţi în trei săli expoziţionale, spaţii exterioare şi în zona dedicată Concursurilor GastroPan 2024, alături de expozanţi din România, şi importante nume din Germania, Slovacia, Turcia, Polonia, Serbia, Italia, Republica Moldova, Grecia, Cehia, Franţa, Spania, Bulgaria şi Ungaria. De asemenea, la concursurile GastroPan se vor întrece 104 concurenţi din toate colţurile ţării pentru câştigarea premiilor puse în joc.
Organizatorii estimează prezenţa la eveniment a 19.000 de vizitatori (antreprenori şi specialişti din domeniile-ţintă).