16.7 C
București
duminică, 12 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTop crescători de vaci din România. Cine deține ferma cu 13.000 de...

Top crescători de vaci din România. Cine deține ferma cu 13.000 de animale

Topul crescătorilor de vaci din România este dominat de olandezi, care dețin cea mai mare fermă zootehnică integrată de la noi, cu efective de 13.000 de animale. În clasamentul marilor exploatații se mai află acționari români, israelieni și italieni, scrie puterea.ro.

De departe, cea mai mare afacere din sector este DN Agrar Group, cu un șeptel de 13.000 de capete de vaci, în creştere cu 20% faţă de aceeași perioadă a anului 2022. Grupul, înființat în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer,  include 15 societăți, din care 4 ferme au ca activitate principală creșterea bovinelor de lapte, administrând circa 7.000 ha de teren agricol.

Locul doi în clasament este ocupat de Afiliu Trans SRL, companie fondată de Mihai Afiliu, care deține circa 4.500 de animale și produce integrat. Afiliu muncește peste 7.000 de hectare cultivate cu cereale și oleaginoase.

Pe locul trei se află Maxagro Lact, care face parte din grupul Maxagro, deținut de familia Zifceak din Timiș. Ferma de vaci are circa 2.500 de vaci și administrează peste 10.000 de hectare de teren agricol.

În top mai intră și Gavrilă Tuchiluș de la Agrimat Matca cu o fermă de 1800 de vaci, 4.000 de hectare de teren agricol și 1700 de capre. Împreună cu alți câțiva fermieri a înființat o cooperativă agricolă care a investit într-o unitate de producție.

Un alt business românesc este și Panifcom SRL Iași, care are în fermă circa 1700 de vaci, acționarii fiind Liviu Bălănici şi Ştefan Holicov. Cei doi mai au afaceri și în cultura mare, dar și în morărit.

În top mai intră Agricola Utviniș din localitatea Zimandu Nou, Arad, controlată de italianul Ferrari Roberto, prin intermediul Artemide Corporate SRL. Exploatația administrează în jur de 1.000 de hectare de teren și deține efective de 1.300 de vaci. Laptele este procesat în fabrica proprie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

De ce se usucă fructele abia formate la castraveți. Vezi cauze și sfaturi

Fructele de castravete se pot îngălbeni și pot cădea din diverse motive. Unele dintre ele nici nu depind de...

Normarea inflorescenţelor, ciupitul şi polenizarea artificială la vița de vie

Obiectivul vizat de viticultori la realizarea lucrărilor în plantațiile de viță de vie reiese din caracteristicile calităţii strugurilor destinați...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole