11.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTop crescători de vaci din România. Cine deține ferma cu 13.000 de...

Top crescători de vaci din România. Cine deține ferma cu 13.000 de animale

Topul crescătorilor de vaci din România este dominat de olandezi, care dețin cea mai mare fermă zootehnică integrată de la noi, cu efective de 13.000 de animale. În clasamentul marilor exploatații se mai află acționari români, israelieni și italieni, scrie puterea.ro.

De departe, cea mai mare afacere din sector este DN Agrar Group, cu un șeptel de 13.000 de capete de vaci, în creştere cu 20% faţă de aceeași perioadă a anului 2022. Grupul, înființat în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer,  include 15 societăți, din care 4 ferme au ca activitate principală creșterea bovinelor de lapte, administrând circa 7.000 ha de teren agricol.

Locul doi în clasament este ocupat de Afiliu Trans SRL, companie fondată de Mihai Afiliu, care deține circa 4.500 de animale și produce integrat. Afiliu muncește peste 7.000 de hectare cultivate cu cereale și oleaginoase.

Pe locul trei se află Maxagro Lact, care face parte din grupul Maxagro, deținut de familia Zifceak din Timiș. Ferma de vaci are circa 2.500 de vaci și administrează peste 10.000 de hectare de teren agricol.

În top mai intră și Gavrilă Tuchiluș de la Agrimat Matca cu o fermă de 1800 de vaci, 4.000 de hectare de teren agricol și 1700 de capre. Împreună cu alți câțiva fermieri a înființat o cooperativă agricolă care a investit într-o unitate de producție.

Un alt business românesc este și Panifcom SRL Iași, care are în fermă circa 1700 de vaci, acționarii fiind Liviu Bălănici şi Ştefan Holicov. Cei doi mai au afaceri și în cultura mare, dar și în morărit.

În top mai intră Agricola Utviniș din localitatea Zimandu Nou, Arad, controlată de italianul Ferrari Roberto, prin intermediul Artemide Corporate SRL. Exploatația administrează în jur de 1.000 de hectare de teren și deține efective de 1.300 de vaci. Laptele este procesat în fabrica proprie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a lansat a doua versiune a Ghidului pentru Investiții în exploatații agricole

AFIR a lansat în consultare a doua versiune a...
‹ adv ›

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică...

Investiții de 21 mln de euro pentru producerea de energie din biogaz pe bază de gunoi de grajd 

Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole