23.4 C
București
vineri, 6 septembrie, 2024

-

HomepageAdvAronia – descoperă opt beneficii alături de proiectul Bio Arca

Aronia – descoperă opt beneficii alături de proiectul Bio Arca

Aronia, cunoscută și sub numele de scoruș negru, este o mică farmacie care își face tot mai mult simțită prezența în rândul alimentelor sănătoase. Deși nu beneficiază întotdeauna de atenția pe care o merită, oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

Descoperă alături de BioArca.ro, proiectul în cadrul căruia și-au unit forțele doi fermieri, Sana Plant Extract și Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultura Băneasa, pentru a dezvolta o piață locală în jurul fermelor aflate în satul Catunu, com Cornești, jud Dambovița, mai multe informații utile despre aronia și cum poate contribui la îmbunătățirea stării tale de bine.

În proiectul Bio Arca, produsele provin din agricultura ecologică sau din activitatea de cercetare și sunt cultivate în conformitate cu standarde stricte privind protecția mediului și utilizarea responsabilă a resurselor naturale.

Produsele care conțin aronia nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, deoarece aronia este:

1. Bogată în antioxidanți:

Aronia se remarcă prin conținutul său ridicat de antioxidanți, cum ar fi antocianinele, polifenolii și vitamina C. Acești compuși au rolul de a neutraliza radicalii liberi din organism, reducând astfel riscul de boli cronice și contribuind la menținerea sănătății celulare.

2. Sprijină sistemul imunitar:

Datorită conținutului său generos de vitamina C, aronia contribuie la întărirea sistemului imunitar. Aceasta ajută la combaterea infecțiilor și crește rezistența organismului în fața bolilor.

3. Reglează nivelului de zahăr din sânge:

Cercetările au arătat că aronia poate avea un impact pozitiv asupra controlului glicemiei. Consumul regulat poate contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge, fiind astfel benefic în prevenirea și gestionarea diabetului de tip 2.

4. Promovează sănătatea cardiovasculară:

Aronia este asociată cu beneficii pentru inimă datorită capacitații sale de a scădea tensiunea arterială și de a menține nivelurile de colesterol în limite normale. Aceasta sprijină sănătatea cardiovasculară și reduce riscul de boli de inimă.

5. Proprietăți antiinflamatorii:

Substanțele antiinflamatoare din compoziția aroniei pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism. Aceasta poate fi utilă în tratarea afecțiunilor inflamatorii, precum artrita sau boli inflamatorii intestinale.

6. Eficientă în scăderea în greutate:

Consumul de aronie poate fi benefic în procesul de pierdere în greutate, deoarece fructul are un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar este bogat în fibre și substanțe nutritive esențiale.

7. Menține sănătatea oculară:

Antocianinele din aronia au efecte benefice asupra sănătății oculare. Acestea ajută la prevenirea degenerării maculare și a altor afecțiuni oftalmologice legate de vârstă.

8. Proprietăți anticancerigene:

Studiile preliminare sugerează că aronia ar putea avea proprietăți anticancerigene, contribuind la prevenirea și combaterea unor tipuri de cancer.

Aronia, cu beneficiile sale mai puțin cunoscute, merită să fie inclusă în dieta zilnică pentru îmbunătățirea sănătății generale. Integrarea aroniei în alimentația zilnică poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, oferind o modalitate delicioasă și naturală de a sprijini organismul în lupta sa pentru echilibru și bunăstare.

Astfel, poate fi consumată în formă de suc, dulceață, pudră sau sirop. Este foarte important ca aceste produse să fie de cea mai bună calitate, în așa fel încât aronia să nu își piardă beneficiile, și, mai ales, să provină din plantații care nu folosesc substanțe chimice. 

Un astfel de fruct crește și în România, în judetul Dâmbovița, în plantația deținută de Sana Plant Extract (brand Aromela). Aceștia au o plantație ecologică de 3 ha de aronia. De la înființarea culturii și până în prezent nu au utilizat ierbicide, pesticide și alte substanțe chimice.

Chiar și unitatea de procesare unde toate fructele se transformă în produse procesate le aparține și au grijă ca pe tot lanțul acesta, fermier-consummator să nu intervină nici o substanță care să dăuneze sănătații omului. În plus, au grijă ca și impactul asupra mediului să fie minim, utilizând energie regenerabilă în unitatea de procesare.

Această varietate de produse sănătoase din fructul de aronia, pot fi găsite pe site-ul www.BioArca.ro

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Norofert, parteneriat cu IFC pentru susținerea practicilor agricole durabile și combaterea schimbărilor climatice 

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și...

Agil 100 EC – Cel mai rapid graminicid cu eficacitate imediată asupra buruienilor

Cultura de rapiță, o cultură foarte importantă în fiecare fermă din România, vine în rotație după culturile de cereale,...

Libra Internet Bank a raportat un profit net în scădere cu aproape 7%, în primul semestru din 2024

Libra Internet Bank a raportat un profit net de 149,5 milioane lei, în primele şase luni ale acestui an,...

Două boli noi la sfeclă de zahăr devin provocări majore pentru cultivatori

Două boli noi amenință productivitatea sfeclei de zahăr și devin provocări majore pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr și...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole