4.2 C
București
luni, 4 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii participă luni, la Bruxelles, la Consiliul Agricultură şi Pescuit

Ministrul Agriculturii participă luni, la Bruxelles, la Consiliul Agricultură şi Pescuit

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă luni la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care are loc la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme importante pentru sectorul agricol al României printre care posibilităţile de pescuit pentru 2024, concluziile privind viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE până în 2040, situaţia actuală a propunerii de regulament privind noile tehnici genomice (NGT), silvicultura.

Consiliul va desfăşura un schimb de opinii pe baza prezentării de către Comisie a propunerilor sale privind stabilirea posibilităţilor de pescuit în Oceanul Atlantic şi în Marea Nordului, precum şi în Marea Mediterană şi în Marea Neagră.

În cadrul unei sesiuni publice, miniştrii Agriculturii vor încerca să aprobe concluzii privind viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE.

Preşedinţia spaniolă va furniza informaţii cu privire la stadiul lucrărilor în desfăşurare referitoare la propunerea de regulament privind plantele obţinute prin anumite tehnici genomice noi şi produsele destinate alimentaţiei umane sau animale. La acest punct, se aşteaptă ca delegaţia croată să transmită, de asemenea, informaţii.

În cursul unei sesiuni publice, Comisia va informa miniştrii cu privire la punerea în aplicare a Strategiei UE pentru păduri pentru 2030, delegaţia austriacă va transmite informaţii referitoare la grupul „Pentru pădure”, iar delegaţia germană va comunica oficialilor europeni măsurile de sprijin pentru ţările partenere în ceea ce priveşte defrişările.

În plus, tot în sesiune publică, delegaţia italiană va transmite Consiliului informaţii cu privire la rolul fermierilor în asigurarea durabilităţii zonelor rurale, iar delegaţia franceză va expune o informare cu privire la o aplicare parţială a GAEC 8 pentru 2024. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, la AgriFish: Este pentru prima oară când se modifică regulamentul de bază în primul an de PAC

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a transmis luni în Consiliul Agricultură şi Pescuit că există posibilitatea de a...

Măsuri pentru o bună gestiune a fondurilor destinate sectorul pescuit și acvacultură – aprobate de Guvern

Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, o Ordonanţă de Urgenţă privind gestionarea financiară a alocărilor nerambursabile din Fondul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole