18.5 C
București
vineri, 26 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFalşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850 mii de...

Falşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850 mii de euro prin programul Tomata din România

Falşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850.000 de euro prin programul Tomata din România, se arată în raportul OLAF pe anul trecut.

Potrivit G4media.ro, 5 firme din Mehedinţi ale unor cetăţeni italieni care pretindeau că dezvoltă culturi de roşii şi au beneficiat de fonduri europene.

Nici măcar un cent din acești bani nu a fost cheltuit în România. Imediat ce Agenția Română de Plăți în Agricultură a virat subvențiile în conturile bancare ale celor cinci companii, banii au fost transferați în conturi bancare din Italia, unde au fost retrași rapid de la bancomate sau de la ghișeu în bănci și folosiți pentru finanțarea altor activități infracționale”, se arată în raportul OLAF.

Cazul a intrat și în atenția DNA și a autorităților judiciare din Italia care ar fi reușit să pună sub sechestru conturi bancare de 215.000 de euro. Dosarul a fost închis de OLAF în octombrie anul trecut cu propunere de recuperare a prejudiciului de 850.000 de euro.

‹ adv ›

OLAF notează în raport că acest caz a fost dezvăluit pentru prima dată de o publicație online din România.

În cazul Palinca, reprezentanții OLAF vorbesc despre o fraudă cu fonduri europene de 25 de milioane de euro pentru reabilitarea unor proiecte de infrastructură în România.

Ancheta DNA a început ca urmare a constituirii unei echipe comune de investigaţie româno-belgiană (JIT) și a fost realizată cu sprijinul OLAF și al EUROJUST.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Verticilioza la tomate – sfaturi pentru control

Verticilioza la tomate produsă de Verticillium dahliae, alături de...
‹ adv ›

Ștefan Bratian: Lansăm pe piață primul pivot de irigații conceput și construit în România

SC Norma Industries SRL a reușit o premieră pentru agricultura românească, dezvoltând primul pivot de irigații integral românesc. Această...

După ce culturi cultivăm tomate, ardei, morcov, sfecla roșie

La cultivarea legumelor, cheia pentru un randament bun și un sol sănătos este rotația culturilor. Dacă schimbați în mod...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole