19 C
București
duminică, 16 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgricultorul SRL vrea să preia societatea Panimon

Agricultorul SRL vrea să preia societatea Panimon

Tranzacţia prin care producătorul şi comerciantul de cereale Agricultorul SRL vrea să preia compania Panimon SA şi, indirect, firmele Select-Com SA şi Mado SRL este analizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, transmis joi AGERPRES, toate companiile implicate în tranzacţie sunt din judeţul Bacău.

Agricultorul SRL desfăşoară activităţi pe piaţa producţiei şi comercializării cerealelor, comercializării angro a cerealelor, comercializării angro a îngrăşămintelor chimice, comercializării angro a pesticidelor, prestarea serviciilor de depozitare, condiţionare şi uscare a cerealelor, precum şi servicii de transport rutier.

Totodată, Panimom SA este activă pe piaţa producţiei şi comercializării angro a produselor de morărit, pe piaţa producţiei şi comercializării angro a pâinii şi produselor de panificaţie, pe piaţa producţiei şi comercializării angro a produselor de patiserie şi cofetărie. Societatea deţine firmele Select Com SA şi Mado SRL.

În timp ce Select Com SA are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, Mado SRL este producător de pâine, prăjituri şi produse proaspete de patiserie.

Consiliul Concurenţei menţionează că, în conformitate cu prevederile Legii Concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de instituţia de reglementare.

În acest sens, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. 

Sursa foto: agro.basf.ro

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat, fiind primul ca suprafaţa agricolă, cu 693.034 hectare,...

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole