12.7 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

HomepageAdvTransavia semnează Codul de Conduită al UE pentru practici responsabile în sectorul...

Transavia semnează Codul de Conduită al UE pentru practici responsabile în sectorul alimentar

Transavia semnează Codul de Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale şi de Marketing în Sectorul Alimentar, devenind astfel prima companie cu capital 100% românesc care se alătură iniţiativei europene pentru practici responsabile în sectorul alimentar, potrivit unui comunicat remis marţi de societatea comercială.

Prin intrarea în această iniţiativă, Transavia îşi asumă din nou angajamentul ferm de a contribui substanţial la o viaţă sănătoasă, durabilă şi echilibrată pentru toţi consumatorii.

Semnarea acestui Cod de Conduită al UE reprezintă o nouă dovadă a transparenţei acţiunilor durabile întreprinse de Transavia „de la bob la furculiţă”, bazate pe cele mai bune practici şi pe cele mai stricte protocoale în întreg lanţul de producţie şi distribuţie, se menţionează în comunicatul companiei.

Preşedintele Transavia, Ioan Popa, a subliniat că prin acest angajament compania va diminua cât de mult posibil impactul asupra mediului.

„Semnând acest Cod de Conduită al UE, alături de mari companii internaţionale, contribuim la o industrie alimentară sustenabilă şi marcăm astfel cu mândrie cei 30 de ani de la înfiinţare, în care ne-am străduit mereu să facem lucrurile exact aşa cum trebuie, în toate ariile în care activăm. Angajamentul asumat înseamnă să continuăm să contribuim la calitatea vieţii consumatorilor şi comunităţilor şi să diminuăm cât de mult posibil impactul asupra mediului prin valorificarea, reciclarea deşeurilor şi utilizarea raţională a resurselor naturale precum apa, solul, gazele naturale etc., astfel încât generaţiile viitoare să beneficieze de ele în mod corespunzător. Ne străduim astfel să fim cei mai buni în tot ceea ce facem, respectând întotdeauna cele mai înalte standarde şi ţinându-ne promisiunile faţă de consumatori, zi de zi, indiferent dacă vorbim de calitatea produselor, de protocoalele cele mai stricte de siguranţă alimentară, de tratarea responsabilă a animalelor, de protejarea mediului sau de marketingul responsabil şi onest”, a explicat Ioan Popa, citat în comunicat.

Prin semnarea Codului de Conduită UE pentru o industrie alimentară sustenabilă, Transavia îşi consolidează angajamentele luate faţă de mai multe obiective, incluse în raportul de sustenabilitate al companiei, printre care:

 • implementarea sistemului de management de mediu conform cerinţelor SR EN ISO 14001:2015; identificarea de soluţii alternative, acolo unde acestea se pretează şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră;
 • menţinerea gradului de conformare cu cerinţele legale în domeniul protecţiei mediului;
 • îmbunătăţirea managementului deşeurilor; îmbunătăţirea managementului apelor uzate;
 • reducerea consumurilor de energie prin înlocuirea corpurilor de iluminat exterior de la 250 W şi 150W la 90 W şi înlocuirea iluminatului existent cu corpuri LED de 9 W;
 • procurarea de materii prime din zone certificate ca producţii sustenabile, fără impact negativ asupra mediului înconjurător;
 • menţinerea gradului de retenţie a personalului;
 • utilizarea ambalajelor inovative;
 • modernizare şi retehnologizare continuă pentru producţii sustenabile;
 • crearea unui centru de practică şi susţinerea activităţilor profesionale pentru tinerii mecanici, ingineri şi electricieni;
 • extinderea flotei pentru transportul angajaţilor;
 • extinderea flotei pentru transportul mărfurilor şi al produselor cât şi planificarea curselor într-un mod economic şi eficient.

Transavia este liderul pieţei interne de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deţine şi produce brandurile Fragedo, Libertan şi Papane.

În cei 30 de ani de activitate, Transavia a investit constant în modernizare şi în tehnologie de ultimă generaţie şi a adoptat inovaţia ca sursă de creştere sustenabilă a modelului de afaceri şi de predictibilitate pentru viitor.

Transavia are în prezent peste 2.400 de angajaţi, care activează preponderent în cele 29 de ferme de creştere a păsărilor şi în cele 4 ferme de producţie vegetală, în fabrica de nutreţuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generaţie şi în fabrica de procesare a cărnii.

În fermele Transavia, localizate în 8 judeţe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui, iar peste 25% la sută din producţia anuală a companiei merge către export.

Sursa foto: transavia.ro

Transavia
Transaviahttps://www.transavia.ro
Transavia este unul dintre cei mai mari exportatori români prezent în peste 10 țări din Comunitatea Europeană.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ADAMA lansează pe piața europeană Forapro, un nou fungicid pentru cereale

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a anunțat lansarea pe piața din Europa a...

Inovație în agricultura de precizie în România prin colaborarea dintre Bayer și Titan Machinery

Pentru a maximiza performanța și profitabilitatea în agricultura de precizie, Bayer și Titan Machinery au decis să își unească...

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului, în cadrul unei scheme de ajutor de stat lansate de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole