27.7 C
București
marți, 1 iulie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTaxe vamale: UE sugerează o ofertă de 50 de miliarde de euro...

Taxe vamale: UE sugerează o ofertă de 50 de miliarde de euro pentru Washington

Uniunea Europeană are în vedere să crească cu 50 de miliarde de euro achizițiile de produse americane pentru a rezolva problema relațiilor sale comerciale cu Washingtonul, a explicat comisarul european pentru comerț, Maros Sefcovic, într-un interviu acordat Financial Times, citat de AFP.

„Dacă considerăm deficitul la 50 de miliarde de euro, cred că putem cu adevărat rezolva această problemă foarte rapid prin achiziții de GNL (gaz natural) sau anumite produse agricole precum soia”, a declarat Sefcovic în acest interviu publicat online joi.

UE se află în mijlocul negocierilor cu administrația americană pentru a obține ridicarea taxelor vamale impuse de Donald Trump.

‹ adv ›

Suprataxe americane de 25% pentru automobile, aluminiu și oțel au intrat deja în vigoare, precum și o suprataxă vamală de 10% pentru toate celelalte produse.

Donald Trump acuză Europa că menține un deficit comercial uriaș cu Statele Unite, pe care îl estimează la câteva sute de miliarde de dolari. Dar, potrivit UE, acest deficit este de fapt limitat la 50 de miliarde de euro, dacă se iau în considerare serviciile.

Întrebat dacă ar accepta o taxă de 10% ca prag minim în negocierile comerciale, Sefcovic a asigurat că UE consideră acesta un „nivel foarte ridicat”, sugerând că UE nu ar fi mulțumită cu un acord care să mențină taxele vamale la acest nivel.

Va fi foarte dificil să se ajungă la un acord care să fie în mod clar bun și acceptabil pentru statele noastre membre și Parlamentul nostru European, a adăugat Sefcovic.

Negocierile comerciale sunt de competența Comisiei Europene. Odată ce se ajunge la un acord, acesta trebuie să fie aprobat de toate cele 27 de state membre și ratificat de Parlamentul European.

‹ adv ›

Vezi aici despre Creditul Fermierului: Ajutor de 250 milioane lei pentru producătorii agricoli.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

India și China extind capacitatea de stocare a cerealelor

India și China își amplifică rapid capacitatea de stocare...
‹ adv ›

Micii producători din Harghita, tot mai reticenți în cultivarea cartofului

Suprafeţele cultivate cu cartofi continuă să scadă în Harghita, acest fenomen putând fi observat cu precădere la producătorii mici,...

UE şi Ucraina au convenit un nou acord privind importurile de produse agricole

UE: Uniunea Europeană a anunţat luni că a ajuns la un „acord de principiu” în materie de liber schimb cu...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole