8.7 C
București
luni, 17 martie, 2025

-

HomepageAdvSere inteligente cu Up&Down – sistemul ce dublează producția, optimizează lucrările și...

Sere inteligente cu Up&Down – sistemul ce dublează producția, optimizează lucrările și consumul de resurse energetice

Imaginați-vă o seră inteligentă, unde spațiul este utilizat la maximum, iar accesul la plante este simplu și eficient, iar productivitatea mai sporită. Toate aceste avantaje sunt generate de sistemul Up&Down, ce aduce o nouă abordare în domeniul cultivării în spații protejate.

Sistemul Up&Down permite ajustarea înălțimii jgheaburilor de cultivare pentru o utilizare mai eficientă a spațiului și o muncă mai confortabilă, sistemul oscilant cu jgheaburi metalice lăcuite fiind rodul spiritului inovator al inginerilor din cadrul grupului Europrogress,  lider italian în domeniul producției de sere și tehnologii pentru culturi protejate.

Cu o experiența de patru decenii de activitate, Europrogress, un lider recunoscut în producția de sere profesionale, prezent încă din anul 2012 și pe piața din România, Europrogress se poate mândri cu peste 1.500 de hectare de sere construite pe mai multe continente, contribuind activ la modernizarea sectorului.

Up&Down îmbunătățește fiecare etapă de cultivare în teren protejat prin:

sere romania

Acces facil la culturi – reglarea înălțimii face ca toate operațiunile, de la întreținere la recoltare, să fie mai rapide și mai sigure, iar ulterior întreținere și recoltare, prin punerea tuturor jgheaburilor în poziție neutră, la aceeași înălțime, la o distanță optimă față de sol, generează condiții uniforme de temperatură, umiditate și expunere la lumină pentru întreaga suprafață cultivată.

Reducerea consumului energetic – în ceea ce privește numărul de plante pe metrul pătrat de suprafața protejată, serele dotate cu sistemul Up&Down pot găzdui o cantitate aproape dubla de plante, grație sistemului oscilant de jgheaburi pentru cultivare, optimizând astfel consumul de resurse energetice pentru încălzire, umidificare, iluminat artificial.

Reducerea consumului de apă și nutrienți – apa și nutrienții sunt distribuiți uniform, optimizând creșterea plantelor, iar excesul colectat prin sistemul de drenaj este recuperat.

Capacitate mai mare de producție – suprafața de cultivare este folosită mai eficient, permițând o densitate mai mare a plantelor, implicit recolta mai mare cu mai puține resurse cheltuite.

Adaptabilitate la diferite tipuri de culturi – permite diversificarea producției, inclusiv prin cultivarea unor soiuri diferite în perioade diferite.

Accesibilitate îmbunătățită – permite lucrul mai ușor, inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Up&Down – pretabil atât pentru sere noi, cât pentru modernizare a sistemelor în sere deja existente

Sistemul Up&Down poate fi implementat atât în sere noi, cât și pe structuri deja existente, printr-un proces de adaptare tehnică și consolidare, acolo unde este necesar, condiția fiind ca structura metalică existentă să permită acest lucru.

Astfel de sere cu sisteme Up&Down au fost deja construite în România, demonstrând beneficiile directe aduse cultivatorilor de căpșuni și legume în teren protejat.

Agro Steaco – 5000 m2 de spațiu protejat cu sistemul Up&Down

Am discutat cu Ovidiu Ștefănescu, fondatorul Agro Steaco, care a implementat sistemul pe o suprafață de 5000 de metri pătrați teren protejat pentru a afla de ce a ales anume acest sistem.

Up&Down permite diversificarea culturilor și o utilizare optimă a spațiului de producție.

Prin parteneriatul cu Sere România, filiala Europrogress în România, fermierii români pot accesa soluții personalizate, adaptate nevoilor și condițiilor locale.

Pentru mai multe detalii, accesează sere-romania.ro.

  • Citește despre ->
  • Sere
Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

UE a anunțat noi taxe la importul de porumb și soia din SUA

Comisia Europeană a anunțat introducerea unor taxe vamale pentru importurile de porumb și soia din SUA, ca răspuns la...

Noi Tehnici genomice (NGT) – CE a convenit asupra mandatului de negociere

Reprezentanții statelor membre (Coreper) au aprobat mandatul de negociere al Consiliului privind regulamentul referitor la plantele obținute prin noi...

EuroGrainExchange 2025: Adaptarea pieței cerealelor la noile realități comerciale și geopolitice

EuroGrainExchange s-a impus ca un eveniment de referință pentru industria cerealelor și oleaginoaselor, reunind anual sute de specialiști din...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole