2.4 C
București
vineri, 3 ianuarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageArticole6 tendințe - în ce investesc proprietarii de ferme de vaci din...

6 tendințe – în ce investesc proprietarii de ferme de vaci din lume

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Anul 2024 a fost destul de reușit pentru producătorii de lapte din punctul de vedere al profitabilității, așa că, fără multă vorbă, pot spune că acum este momentul perfect pentru a transforma „succesul de astăzi” în oportunități de viitor.

Prin urmare, ofer un rating care îi va ajuta pe fermierii din zona noastră (și nu numai, pentru că acestea sunt tendințe globale) să investească în mod înțelept în dezvoltarea fermelor de lapte și, cel mai important, să înțeleagă și să urmeze tendințele moderne în industria contemporană a fermelor de lactate:

1. Confortul

Creați un mediu confortabil pentru vaci. Se spune că o vacă fericită produce mai mult lapte! Cel mai confortabil și igienic așternut pentru vaci este nisipul.

‹ adv ›

Un microclimat optim poate fi obținut doar prin utilizarea unui sistem de ventilație corect, precum sistemele cross sau tunnel.

De asemenea, răcorirea vacilor, iluminarea adecvată a grajdurilor și ergonomia corectă a proceselor tehnologice, cum ar fi hrănirea și mulsul, sunt factori ce nu trebuie neglijați. Acești factori contribuie la reducerea stresului și la îmbunătățirea productivității și sănătății animalelor.

2. Vacile Holstein

Holstein. Vacile de rasă Holstein sunt cel mai bine adaptate la producerea laptelui în sistem industrial și este cea mai eficientă rasă din punct de vedere profitabilității la economia fermelor de lactate.

Tendința în dominația rasei Holstein este mai mult decât evidentă, iar popularitatea acesteia continuă doar să crească. Pot să adaug că, în prezent, vacile de rasă Holstein sunt cele mai rezistente și din punct de vedere al sănătății**.

Citește aici despre Întreținerea vițeilor iarna – cum evităm stresul termic.

3. Standardul de aur în creșterea vițeilor

Creșterea vițeilor în primele două luni de viață doar după „Standardul de aur”. Am scris și am vorbit multe ori despre. Aceasta include întreținerea individuală, alăptarea doar din găleată, și numai cu lapte (fără biberoane, fără înlocuitori de lapte și fără întreținere în grup!).

Confortul și managementul adecvat sunt principalele aspecte ale sănătății, creșterii și dezvoltării vițeilor.

Pentru că, așa cum repet mereu „Azi un vițel, mâine o vaca”, iar greșelile făcute în creșterea vițelului de astăzi nu vor putea fi îndreptate în viitor. 

4. Investiția în oameni

Oameni. Investițiile în gestionarea modernă și corectă a lucrătorilor, investițiile în organizarea corectă a condițiilor potrivite pentru ca angajații să-și facă funcțiile și în monitorizarea performanței acestora sunt primordiale. Angajații trebuie să înțeleagă pentru ce lucrează și pentru ce sunt responsabili.

Și, de asemenea, investițiile în învățarea constantă a personalului. Pentru că o echipă bine instruită este un lucru foarte important!

cresterea viteilor

5. Gestionarea apei

Apa, în prezent, cea mai importantă resursă în agricultura industrială și anume în producerea laptelui. Utilizarea ei eficientă, corectă și responsabilă nu numai că reduce costurile de producție, dar va oferi avantaje în planificarea strategică.

Deficitul de apă tot timpul continuă să crească. În plus, trebuie să ne gândim și la mediul ambiant.

6. Inteligența artificială

AI la fermele de lactate este o realitate și folosirea acesteia pentru a monitoriza procesele de producere, sănătatea animalelor și eficiența fermei nu mai este o opțiune, ci o necesitate pentru cei care doresc să rămână competitivi.

Vă doresc tuturor în anul care vine să aveți înțelepciune și să faceți investițiile potrivite în inovațiile moderne, în oameni și în vaci de rasă Holstein.

În pozele din articol puteți vedea câteva tendințe moderne în producerea laptelui:

  • Culcușuri cu nisip;
  • Cross-ventilație;
  • Răcorirea vacilor…și pe mine… 😉

„Și dacă vreunul dintre voi îi lipsește înțelepciunea, să ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor simplu, dar nu mustră, și i se va da”. Biblia. Iacov 1:5

*- cine planifică să construiască o fermă modernă de lactate, aceluia pot prezenta cartea mea – „Основи технологічного проєктування сучасних промислових молочних ферм” (este în limba ucraineană), un ghid practic care conține absolut totul despre proiectarea și construirea fermelor moderne de lactate.

Veți găsi detalii începând de la alegerea și verificarea unui teren pentru construcție, compilarea specificațiilor tehnice, compararea echipamentelor tehnologice, standarde moderne de igienă și ergonomie, calculele necesare de lucrători și de utilaje și, terminând cu organizarea importului de juninci și carantinei acestora.

**- cine are nevoie de statistici mondiale despre rasele de bovine pentru producția industrială de lapte în serviciul lor, de asemenea mă puteți contacta.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rasa de vaci Vosgienne – o tradiție montană plină de istorie și rezistență

Azi revin cu rubrica mea tradițională, „să călătoresc undeva...
‹ adv ›

Înțărcarea vacilor înainte de fătare – cum se face corect

Înțărcarea vacilor sau trecerea lor în repaus mamar este o etapă crucială în ciclul productiv al vacilor de lapte....

România interzice creșterea șinșilelor și nurcilor pentru blană începând cu 2027

Creșterea șinșilelor și nurcilor: O nouă lege, publicată în Monitorul Oficial nr. 1159 din 20 noiembrie 2024, completează Legea...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole