Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
Producţia totală de cereale a Chinei a atins un nivel record de peste 706 milioane de tone în 2024, a anunţat vineri Institutul naţional de statistică, în contextul în care Beijingul a luat măsuri pentru a creşte producţia agricolă şi a-şi asigura securitatea alimentară, transmite Reuters.
Producţia proprie din acest an a celui mai mare importator mondial de cereale s-a ridicat la 706,5 milioane de tone, graţie unor recolte mari la orez, grâu şi porumb, a informat adjunctul directorului general al departamentului pentru agricultură, Wei Fenghua.
Datele publicate de Institutul naţional de statistică arată că producţia totală de cereale a Chinei din 2024 a fost cu 1,6% mai mare decât cea de 695,41 milioane de tone înregistrată în 2023.
„Recolta de cereale din acest an a fost, din nou, abundentă”, a spus Wei Fenghua, după ce regiunile şi autorităţile chineze au pus în aplicare cu stricteţe sarcina protejării terenurilor arabile şi securităţii alimentare, în timp ce în paralel au depăşit efectele negative ale dezastrelor naturale.
China este puternic dependentă de importurile din Brazilia şi SUA pentru a-şi hrăni populaţia de 1,4 miliarde de locuitori.
Cu toate acestea, în ultimii ani ţara şi-a majorat investiţiile în utilaje agricole şi tehnologia seminţelor, în încercarea de a-şi asigura securitatea alimentară.
Potrivit datelor oficiale, în 2024 producţia de orez a Chinei a crescut cu 0,5% în ritm anual, până la 207,5 milioane de tone, în timp ce producţia de grâu a crescut cu 2,6%, până la 140,1 milioane de tone. R
ecolta de porumb a crescut şi ea cu 2,1% până la un nivel record de 294,92 milioane de tone. În schimb, producţia de soia boabe a scăzut cu 0,9% până la 20,65 milioane de tone.
Recolta abundentă de cereale a venit pe fondul majorării suprafeţelor însămânţate cu orez şi porumb, la care s-au adăugat randamentele mai bune la orez, grâu şi porumb.
Wei Fenghua a informat că suprafaţa totală însămânţată cu cereale a crescut cu 0,3% în ritm anual până la 119,34 milioane de hectare.
La orez, suprafeţele însămânţate au crescut pentru prima dată în ultimii patru ani, cu 0,2%, până la 29 milioane de hectare. De asemenea, au crescut cu 1,2% suprafeţele însămânţate cu porumb, până la 44,74 milioane de hectare.
În schimb, au scăzut cu 1,4% suprafeţele însămânţate cu soia boabe, până la 10,33 milioane de hectare, la fel ca şi suprafeţele însămânţate cu grâu, care au scăzut cu 0,2% până la 23,6 milioane de hectare.
Ministerul Agriculturii de la Beijing a subliniat că, în pofida creşterii producţiei de cereale, China rămâne dependentă de importurile de soia boabe şi porumb. Citește mai multe știri agricole accesând acest link.
Învățați să scrieți și după aia făceți-vă ziariști.
Ei hai, le vreți chiar pe toate 😀
Mai avem o viață lungă de trăit, învățăm de toate câte un pic :))))