16.4 C
București
marți, 8 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLa Timișoara va fi deschis un laborator pentru co-crearea produselor din carne...

La Timișoara va fi deschis un laborator pentru co-crearea produselor din carne hibrid

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu The Family Butchers, va lansa „Laboratorul Consumatorului” pentru co-crearea produselor din carne hibrid, notează ziuadevest.ro.

Această inițiativă face parte din proiectul EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, care vizează îmbunătățirea interacțiunii dintre consumatori și industria alimentară.

Laboratorul Consumatorului reprezintă un spațiu inovator creat pentru a facilita colaborarea între cercetători, antreprenori și consumatori.

‹ adv ›

Scopul acestuia este de a implica direct consumatorii în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibrid, prin facilitarea feedback-ului și a ideilor din partea celor care le vor consuma.

„Prin intermediul laboratorului, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară.

Colaborarea cu The Family Butchers SRL este esențială pentru a traduce ideile formulate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor”, este mesajul specialiștilor din echipa de implementare a proiectului.

Produsele din carne hibrid sunt produse care includ atât carne, cât și ingrediente vegetale, cum ar fi leguminoase (mazăre, năut, linte, lupin), proteine vegetale, ciuperci sau semințe.

Produsele din carne hibrid conțîn mai puțînă carne, grăsimi și colesterol și mai multă proteină comparativ cu produsele convenționale.

Acestea mai includ și fibre dietetice și compuși bioactivi, care sunt foarte valoroși în orice dietă și care nu se găsesc în carne.

Proiectul EIT Food RIS își propune să stimuleze dezvoltarea unei economii alimentare inovatoare și sustenabile, prin implicarea activă a consumatorilor în procesul de co-creație.

Laboratorul Consumatorului are ca obiectiv nu doar dezvoltarea de produse alimentare inovatoare, ci și educarea consumatorilor cu privire la beneficiile consumului de carne hibrid și la sustenabilitatea acestui model de producție – susțin cercetătorii din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Sa o mănânce oculta, cei care vor sa ne dicteze noua ce sa mâncăm. Întotdeauna noi am fost primii care au implementat mizerii și ultimii care au implementat ceva cu adevărat folositor și bun societății.Sper sa vina Rusii sa va bage mințile în cap.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plantarea pomilor de măr în grădină – sfaturi

Mărul este o cultură populară, însă, chiar dacă nu...
‹ adv ›

Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti, celebrată în perioada 10-12 octombrie, în curtea MADR

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 "Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti prin...

Reuters: Franţa se aşteaptă la o scădere cu 22% a producţiei de vin în 2024

Vremea nefavorabilă a afectat producţia de vin a Franţei, care, potrivit estimărilor publicate marţi de Ministerul Agriculturii de la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole