22.6 C
București
joi, 3 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleMarian Lucaş: Am investit milioane de euro pentru a realiza conceptul „Teren...

Marian Lucaş: Am investit milioane de euro pentru a realiza conceptul „Teren agricol-fermă-abator-magazin”

Teren agricol-fermă de animale-abator-magazin. Potrivit experţilor, acesta ar fi „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care să producă plus-valoare atât pentru comunitatea în care ar funcţiona, cât şi pentru întreaga zonă.

Cu greu mare şi cu investiţii uriaşe, un pecican a reuşit să creeze „lanţul perfect”. Este vorba despre Marian Lucaş, cel care, alături de familia sa, după ani de zile de muncit pe brânci, a reuşit să îşi vadă visul împlinit cu ochii: un concept proaspăt, sănătos, un concept care poate crea o cultură a hranei sănătoase, un concept care urmăreşte întru totul sintagma „De la furcă la furculiţă”.

„Sunt pecican prin adopţie, dacă pot să spun aşa. Am ajuns în această localitate în urmă cu 25 de ani, iar de atunci am început să achiziţionez teren agricol şi să îl muncesc alături de familia mea. De-a lungul timpului, am ajuns să deţin o fermă de 450 de hectare de teren agricol, moment în care am simţit că trebuie să fac următorul pas.

Drept urmare, cu ajutorul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Timişoara şi cu larga implicare a directorului de acolo, Iulian Bucătaru, dar şi a tuturor angajaţilor din acel centru, am reuşit să obţin finanţare europeană pentru înfiinţarea unei ferme de porci şi a unui abator modern, la standarde europene”, ne-a mărturisit Marian Lucaş.

Proiectul a avut o valoare de două milioane de euro, bani care, la preţurile din 2020, ar fi fost suficienţi atât pentru ferma de porci, cât şi pentru abator.

„Din păcate, pandemia de Covid a dus la dublarea preţurilor materialelor de construcţie, iar proiectul a ajuns să coste patru milioane de euro.

Din păcate, pentru persoanele juridice nu se fac ajustări de preţuri, numai instituţiile de stat beneficiază de acest favor. Dar nu ne-am descurajat. Împreună cu familia, am decis să mergem cu proiectul mai departe, din banii noştri”, ne-a mai spus Marian Lucaş. Iar, în final, au reuşit să îl ducă la capăt.

‹ adv ›

În paralel, familia Lucaş a decis să ducă proiectul la un alt nivel. Aşa că, în plan, a apărut un restaurant la care să se servească produsele din abator. În paralel cu ferma şi abatorul, pe marginea DN 7, înainte de intrarea în Pecica dinspre Arad, a „răsărit” Grill House & Shop Lucas.

Restaurantul este inspirat din Occident, iar familia Lucaş a decis să nu se zgârcească deloc. Au investit în cele mai moderne materiale, au transformat clădirea într-un spaţiu primitor, cald, investiţia ajungând, în final, la 1,2 milioane de euro.

Şi, una peste alta, toată mâncarea care se serveşte în acest restaurant este proaspătă, adusă de la câteva sute de metri, cât este distanţa dintre abator şi Grill House.

Carnea poate fi cumpărată proaspătă, la kilogram, din Grill House, dar poate fi şi gătită pe loc, de bucătarii restaurantului, în funcţie de cum doreşte clientul.

„Conform normelor europene, în abator avem şi un spaţiu de congelat, unde temperatura coboară până la -40 de grade Celsius. Din fericire, nu l-am folosit până acum şi nu vreau să îl folosesc vreodată.

Îmi doresc, dacă va fi posibil, ca produsele din abator să plece proaspete spre restaurantul nostru sau spre alte restaurante”, ne-a spus Marian Lucaş.

Întrebat cât de sănătoasă este carnea produsă în ferma sa de animale, pecicanul a declarat:

„Furajul pentru animale ne este furnizat de o firmă din Occident care l-a creat după o reţetă pe care noi am cerut-o, o reţetă care cuprinde cereale şi care nu alterează calitatea cărnii în niciun fel. Practic, porcii crescuţi de noi au acelaşi gust ca şi porcii de casă”.

Mai mult, pentru a întări faptul că oferă doar produse de calitate, investitorul ne-a mai spus:

„Îi îndemn pe oameni să vină la noi şi să încerce produsele noastre. Ce scoatem la vânzare este ceea ce mâncăm şi noi, eu cu familia mea.

Nu am decis să facem aceste investiţii numai pentru profit, ci vrem să dezvoltăm o cultură a hranei sănătoase în zona noastră. Practic, ce cultivăm noi pe câmp reprezintă hrana animalelor noastre, care apoi sunt sacrificate, iar carnea şi produsele ajung în magazinul nostru”.

Conceptul „Lucas – de la origine, la deliciu” se va extinde, promite Marian Lucaş.

„Vom deschide noi restaurante Grill House în Arad, dar şi în Oradea şi Timişoara. Ideea de funcţionare va fi aceeaşi, viitoarele restaurante urmând să fie alimentate din abatorul nostru, cu produse şi carne proaspătă în fiecare zi”, a mai spus pecicanul.

Unităţile deschise de familia Lucaş la Pecica au creat, până în prezent, 45 de locuri de muncă. Numărul angajaţilor va creşte, însă, în perioada următoare, odată cu deschiderea viitoarelor restaurante.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Tuta absoluta – control fără rezistență la insecticide

Tuta absoluta, cunoscută drept molia minieră a tomatelor, aparține ordinului Lepidoptera și familiei Gelechiidae. Acest dăunător provoacă pierderi economice...

Peste 150 de expozanţi, la Toamna Horticolă Bucureşteană – Ziua Recoltei

Peste 150 de expozanţi din domeniul horticulturii ce expun şi comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole