Teren agricol-fermă de animale-abator-magazin. Potrivit experţilor, acesta ar fi „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care să producă plus-valoare atât pentru comunitatea în care ar funcţiona, cât şi pentru întreaga zonă.
Cu greu mare şi cu investiţii uriaşe, un pecican a reuşit să creeze „lanţul perfect”. Este vorba despre Marian Lucaş, cel care, alături de familia sa, după ani de zile de muncit pe brânci, a reuşit să îşi vadă visul împlinit cu ochii: un concept proaspăt, sănătos, un concept care poate crea o cultură a hranei sănătoase, un concept care urmăreşte întru totul sintagma „De la furcă la furculiţă”.
Proiectul a avut o valoare de două milioane de euro, bani care, la preţurile din 2020, ar fi fost suficienţi atât pentru ferma de porci, cât şi pentru abator.
În paralel, familia Lucaş a decis să ducă proiectul la un alt nivel. Aşa că, în plan, a apărut un restaurant la care să se servească produsele din abator. În paralel cu ferma şi abatorul, pe marginea DN 7, înainte de intrarea în Pecica dinspre Arad, a „răsărit” Grill House & Shop Lucas.
Restaurantul este inspirat din Occident, iar familia Lucaş a decis să nu se zgârcească deloc. Au investit în cele mai moderne materiale, au transformat clădirea într-un spaţiu primitor, cald, investiţia ajungând, în final, la 1,2 milioane de euro.
Şi, una peste alta, toată mâncarea care se serveşte în acest restaurant este proaspătă, adusă de la câteva sute de metri, cât este distanţa dintre abator şi Grill House.
Carnea poate fi cumpărată proaspătă, la kilogram, din Grill House, dar poate fi şi gătită pe loc, de bucătarii restaurantului, în funcţie de cum doreşte clientul.
Întrebat cât de sănătoasă este carnea produsă în ferma sa de animale, pecicanul a declarat:
Mai mult, pentru a întări faptul că oferă doar produse de calitate, investitorul ne-a mai spus:
Conceptul „Lucas – de la origine, la deliciu” se va extinde, promite Marian Lucaş.
Unităţile deschise de familia Lucaş la Pecica au creat, până în prezent, 45 de locuri de muncă. Numărul angajaţilor va creşte, însă, în perioada următoare, odată cu deschiderea viitoarelor restaurante.