17.4 C
București
marți, 17 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleScăderea preţurilor la grâu majorează achiziţiile din Asia

Scăderea preţurilor la grâu majorează achiziţiile din Asia

Cumpărătorii de grâu din Asia şi-au majorat în ultimele săptămâni achiziţiile, cu nave de transport din regiunea Mării Negre, revenind pe piaţă după o lungă perioadă, în urma scăderii preţurilor globale, informează site-ul ukragroconsult.com.

Morarii care produc făina şi hrana pentru animale au semnat acorduri pentru a cumpăra aproape un milion de tone de grâu care va fi livrat din Bulgaria, Rusia, România şi Ucraina, în august şi septembrie, au declarat doi traderi cu sediul în Singapore.

„Cumpărătorii de grâu din Asia au devenit activi, vedem că cererea este ridicată şi preţurile scad semnificativ. Grâul din regiunea Mării Negre este cerut atât pentru făină cât şi pentru hrana animalelor”, a spus unul din traderi.

Cumpărătorii de grâu au redus achiziţiile după ce anterior preţurile au urcat pe plan global.

‹ adv ›

În aprilie, cotaţiile globale la grâu au crescut în urma aşteptărilor privind o producţie mai scăzută în Rusia, cel mai mare exportator mondial, pe fondul temerilor privind pagubele cauzate de îngheţ şi secetă.

În timp ce procesatorii de grâu din Bangladesh şi Indonezia cumpără grâul din regiunea Mării Negre în principal pentru făină, importatorii din Filipine, Thailanda şi Vietnam sunt interesaţi de hrana pentru animale, spun traderii.

China, cel mai mare importator mondial, achiziţionează volume mai ridicate în cea mai mare parte a acestui an, dar în mod obişnuit face achiziţii din Australia, Canada şi Europa.

Grâul de calitate mai ridicată din regiunea Mării Negre cu un conţinut de proteină de 11,5% pentru producerea de făină se tranzacţiona la 265 – 270 dolari pe tonă, faţă de 300 – 310 dolari pe tonă în mai.

Grâul pentru hrana animalelor se tranzacţiona la 255 – 260 dolari pe tonă, spun traderii.

„Piaţa grâului a coborât tot atât de rapid cum a urcat. Majoritatea marilor importatori din Asia au cumpărat şi şi-au acoperit cerinţele până în trimestrul trei”, susţine al doilea trader din Singapore.

Asia este importator net de grâu, fiind responsabilă pentru aproximativ 30% din grâul livrat pe plan mondial.

La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile futures la grâu au scăzut cu peste o cincime de la începutul lui iunie, ştergând aproape toate câştigurile din aprilie şi mai. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bursa cerealelor – motive ce susțin, la moment, prețul la grâu și porumb

Cerealele și rapița au urmat tendințe opuse la sfârșitul...
‹ adv ›

Brazilia, forțată să importe cantități mari de grâu, în ciuda obiectivului guvernului de autosuficiență

Importurile de grâu ale Braziliei în primele șapte luni ale anului sunt aproape egale cu volumul total achiziționat din...

Serbia: Seceta provoacă pierderi extrem de mari pentru fermieri

Serbia anunță că seceta va provoca pierderi extrem de mari pentru fermieri în acest an, astfel producțiile de floarea-soarelui...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole