21.2 C
București
vineri, 4 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleChina: Ancheta privind importurile de carne de porc vizează cei mai mari...

China: Ancheta privind importurile de carne de porc vizează cei mai mari vânzători din blocul comunitar

China a plasat trei companii din Uniunea Europeană în centrul investigaţiei sale anti-dumping privind produsele din carne de porc din blocul comunitar, a informat joi Ministerul Comerţului de la Beijing, transmite Bloomberg.

Începută în 17 iunie, investigaţia analizează importurile de carne de porc şi produsele sale secundare din Uniunea Europeană, după ce Executivul comunitar a informat că impune tarife vamale suplimentare pentru automobilele electrice chineze.

În cea mai recentă fază a anchetei, Beijingul a ales Danish Crown A/S, Vion Boxtel BV şi Litera Meat S.L.U., principalii trei exportatori din UE de produse din carne de porc către China, pentru a stabili dacă a avut loc presupusul dumping şi pentru a evalua pagubele suferite de sectorul intern, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerţului.

‹ adv ›

Companiile selectate trebuie să prezinte răspunsuri detaliate la întrebările puse de China, au precizat autorităţile de la Beijing.

Purtătorii de cuvânt ai Danish Crown, Vion şi Litera nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

De asemenea, China a ales 24 producători interni de carne de porc, inclusiv 20 cu cel mai ridicat nivel de sacrificări, pentru a decide pagubele de pe urma posibilului dumping, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului.

În 2023, China a importat carne de porc, inclusiv măruntaie, în valoare de şase miliarde de dolari, arată datele autorităţilor vamale. Mai mult de jumătate a venit din UE.

Statul asiatic este cel mai mare producător de carne de porc şi consumă aproximativ jumătate din cantitatea consumată pe plan global.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EFSA: plantele NGT din categoria 1 nu prezintă niciun risc suplimentar comparativ cu plantele rezultate din tehnici convenționale

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-a prezentat opinia...
‹ adv ›

FITS – noua aplicație pentru formare în utilizarea pesticidelor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF), a lansat, de la 1 octombrie 2024, aplicaţia...

ANSVSA: România mai are active şapte focare de pesta rumegătoarelor mici

România mai avea, vineri, şapte focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) active, după ce, în cursul acestei săptămâni, au...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole