29.4 C
București
marți, 25 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTârg de produse tradiţionale şi ateliere de creaţie pentru copii la Ministerul...

Târg de produse tradiţionale şi ateliere de creaţie pentru copii la Ministerul Agriculturii, în acest weekend

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în acest weekend, în curtea instituţiei, un târg de produse agroalimentare româneşti cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, eveniment organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

Copiii sunt aşteptaţi la târg în număr cât mai mare cu diverse surprize din partea producătorilor, iar în cadrul atelierelor de creaţie vor avea ocazia de a-şi exersa îndemânarea şi de a-şi stimula imaginaţia şi creativitatea, prin pictură pe lemn cu specific agricol, panificaţie, cusut cu motive tradiţionale, informează MADR.

Un stand al reprezentanţilor Zahăr Bod va fi una dintre atracţiile acestei ediţii pentru toţi copiii care vor veni la târg, ei fiind recompensaţi cu vată de zahăr pe băţ, unul dintre deliciile copilăriei.

‹ adv ›

Fructe de sezon – căpşuni, cireşe şi caise aromate vor fi printre preferatele copiilor, acestea fiind întotdeauna o alegere inspirată.

De asemenea, în cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria lactate, carne, produse de patiserie şi dulciuri de casă, băuturi spirtoase, dar şi produse care au dobândit menţiunea „produs montan”, în special miere şi alte delicii ale stupului.

De asemenea, se vor regăsi produse care au obţinut protecţia la nivel european, precum: magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, Telemea de Sibiu – IGP, precum şi produse apicole ecologice.

Târgul de 1 iunie – Gustul copilăriei de la MADR va fi deschis în 31 mai şi 1 iunie 2024, între orele 9:00 – 19:00, iar în ultima zi, 2 iunie 2024, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Ministrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în data de 24 iunie 2024 la Consiliul AgriFish de la...

Instalarea tinerilor fermieri: MADR prezintă clarificări privind sprijinul pentru beneficiari

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public de către mai multe publicații, MADR face următoarele precizări. Ministerul Agriculturii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole