25.5 C
București
luni, 22 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri Agricole7 iunie - termenul limită de depunere a cererilor de plată

7 iunie – termenul limită de depunere a cererilor de plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură reamintește fermierilor că 7 iunie 2024 este ultima zi în care își pot depune cererile de plată pentru a beneficia de subvențiile aferente Campaniei 2024.

Toți fermierii sunt așteptați la centrele APIA pentru depunerea cererii de plată. Anul aceasta nu se prelungește perioada de depunere!

Față de anii anteriori, perioada de depunere nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată depune cereri cu aplicarea de penalități.

‹ adv ›

Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online. Fermierii pot semna cererile folosind semnătura electronică, cu anunțarea în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) a funcționarului desemnat cu gestionarea cererii.

Femierii vor completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/ animalele neconforme.

Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene, trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii Cererii.

Este foarte important ca, înainte de semnarea Cererii de plată 2024, solicitanții să verifice încă o dată infomațiile înscrise și documentația depusă.

Atenție! După data de 7 iunie fermierii nu vor mai putea depune cereri de plată pentru Campanie 2024.

Vezi aici ultimele știri APIA.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a extras eșantionul de control aferent Campaniei 2024

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că...
‹ adv ›

APIA primește Cereri de plată pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului II al anului 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv,...

APIA a plătit fermierilor peste 80,8 milioane de lei, în perioada 3 – 10 iulie

Valoarea plăţilor efectuate în perioada 3 - 10 iulie 2024, din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole