31.5 C
București
luni, 1 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBarbu declară că va susţine în continuare la Bruxelles creşterea bugetului PAC...

Barbu declară că va susţine în continuare la Bruxelles creşterea bugetului PAC şi a nivelului plăţilor directe

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a avut miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției o întâlnire cu reprezentanții principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.

Între problemele ridicate în cadrul ședinței amintim: managementul riscului, derogarea la neonicotinoide, accesul la creditare, Legea arendei, investiții în infrastructura de irigații, reorganizarea MADR și a instituțiilor subordonate, reglementarea sistemului antigrindină, etichetarea produselor agroalimentare, digitalizarea în agricultură.

Ministrul a trecut în revistă revendicările fermierilor din perioada protestelor de la începutul anului, analizând stadiul de implementare a fiecărei solicitări și stabilind etapele ulterioare ce urmează a fi parcurse pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate prin procesul verbal.

‹ adv ›

Oficialul MADR și-a manifestat deschiderea spre dialog constant cu reprezentanții mediului asociativ, asigurându-i de sprijinul său și al MADR.

Ministrul Florin-Ionuț Barbu i-a asigurat pe fermieri că va continua să susțină la Consiliul de miniștri de la Bruxelles creșterea bugetului Politicii Agricole Comune și a nivelului plăților directe, simplificarea condiționalităților de mediu, având în vedere contextul economic dificil, eligibilitatea achiziției animalelor de reproducție și continuarea derogării la neonicotinoide.

Florin Barbu a oferit membrilor asociațiilor din sectorul agricol răspunsuri punctuale, precizând că dialogul cu fermierii oferă posibilitatea Ministerului Agriculturii să elaboreze și să implementeze programe și strategii benefice pentru agricultura din România. 

Alături de ministru s-au aflat secretarul de stat Violeta Mușat și conducerea direcțiilor tehnice din MADR. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reorganizarea Ministerului Agriculturii, aprobată de Guvern

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, Ordonanţa de...
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii va susține la CE folosirea în continuare a unor substanţe interzise care nu au înlocuitori adecvaţi

Ministerul Agriculturii va milita la Comisia Europeană pentru folosirea în continuare a celor trei substanţe neonicotinoide interzise, care nu...

MADR: România va solicita CE modificarea regulamentului pentru a permite achiziţia de animale de reproducţie

România va solicita din nou Comisiei Europene, după revizuirea standardelor de mediu, care îngrădeau foarte mult fermierii, modificarea regulamentului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole