22.5 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBarbu declară că va susţine în continuare la Bruxelles creşterea bugetului PAC...

Barbu declară că va susţine în continuare la Bruxelles creşterea bugetului PAC şi a nivelului plăţilor directe

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a avut miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției o întâlnire cu reprezentanții principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.

Între problemele ridicate în cadrul ședinței amintim: managementul riscului, derogarea la neonicotinoide, accesul la creditare, Legea arendei, investiții în infrastructura de irigații, reorganizarea MADR și a instituțiilor subordonate, reglementarea sistemului antigrindină, etichetarea produselor agroalimentare, digitalizarea în agricultură.

Ministrul a trecut în revistă revendicările fermierilor din perioada protestelor de la începutul anului, analizând stadiul de implementare a fiecărei solicitări și stabilind etapele ulterioare ce urmează a fi parcurse pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate prin procesul verbal.

Oficialul MADR și-a manifestat deschiderea spre dialog constant cu reprezentanții mediului asociativ, asigurându-i de sprijinul său și al MADR.

Ministrul Florin-Ionuț Barbu i-a asigurat pe fermieri că va continua să susțină la Consiliul de miniștri de la Bruxelles creșterea bugetului Politicii Agricole Comune și a nivelului plăților directe, simplificarea condiționalităților de mediu, având în vedere contextul economic dificil, eligibilitatea achiziției animalelor de reproducție și continuarea derogării la neonicotinoide.

Florin Barbu a oferit membrilor asociațiilor din sectorul agricol răspunsuri punctuale, precizând că dialogul cu fermierii oferă posibilitatea Ministerului Agriculturii să elaboreze și să implementeze programe și strategii benefice pentru agricultura din România. 

Alături de ministru s-au aflat secretarul de stat Violeta Mușat și conducerea direcțiilor tehnice din MADR. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR: Circa 2,3 miliarde euro fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, absorbite de la începutul anului

Circa 2,3 miliarde euro au fost absorbite din fonduri europene de la începutul anului pentru agricultură şi dezvoltare rurală,...

Florin Barbu: 12 iunie – Noul termen limită de depunere a cererilor unice de plată

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rursale Florin Barbu, a anunțat că campania de depunere a cererilor unice de plată se...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole