23.9 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: Finanţare de peste 35 mln de euro pentru construirea de drumuri...

AFIR: Finanţare de peste 35 mln de euro pentru construirea de drumuri agricole şi comunale

Proiecte pentru construirea de drumuri agricole şi comunale, în valoare de peste 35 de milioane de euro, au fost selectate pentru finanţare prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„În urma finalizării etapei de evaluare, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, Rapoartele intermediare de selecţie pentru intervenţia DR-28 Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spaţiul rural şi pentru intervenţia DR-27 Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricolă.

Ambele rapoarte sunt aferente celei de-a treia etape de depunere a proiectelor, respectiv perioada 1 – 31 ianuarie 2024.

Astfel, din cele 163 de proiecte depuse în luna ianuarie 2024 în cadrul DR-28, au fost selectate pentru finanţare 21 de proiecte investiţii în drumuri comunale în valoare totală de 19,72 milioane de euro – finanţare asigurată din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la Bugetul de Stat.

Alte 104 proiecte sunt eligibile fără finanţare, 19 solicitări de finanţare sunt eligibile în aşteptare, 12 proiecte sunt neconforme şi doar 7 au fost declarate neeligibile”, precizează AFIR.

La nivelul lunii ianuarie din acest an au fost depuse online, la AFIR, 81 de proiecte pentru drumuri agricole, finanţate prin DR-27, dintre care 16 proiecte selectate pentru a primi finanţare în valoare de 15,83 milioane de euro.

În cadrul acestei etape lunare, 46 de cereri sunt eligibile fără finanţare, şapte sunt eligibile în aşteptare, două cereri de finanţare sunt neconforme, iar zece proiecte au fost declarate neeligibile.

AFIR menţionează că valoarea finanţării este de maximum un milion de euro/beneficiar, în timp ce sprijinul public financiar este 100% nerambursabil raportat la costurile eligibile pe fiecare proiect.

Vezi aici ultimele știri AFIR.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe proiecte eligibile aflate în aşteptare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a emis notificări către...
‹ adv ›

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe...

AFIR: Ghidul solicitantului pentru licee agricole, în consultare publică

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri, pe site-ul propriu, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „Îmbunătăţirea Infrastructurii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole