27.9 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

HomepageAdvExim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor dintre România şi Grecia, conform unui comunicat de presă.

Acordul a fost semnat în marja reuniunii semestriale a Clubului de la Praga al Uniunii de la Berna, organizată pentru prima oară la Atena, Grecia, în perioada 21 – 23 mai 2024.

„Suntem convinşi că prin semnarea acestui memorandum vom beneficia de un cadru de cooperare eficient pentru companiile româneşti şi greceşti care intenţionează să îşi dezvolte afacerile în condiţii sigure şi predictibile.

Exim Banca Românească, agenţia de credite la export a României, şi Export Credit Greece deţin portofolii avansate de produse şi servicii în sprijinul exportatorilor şi al investiţiilor în străinătate, care ne dau posibilitatea de a acţiona în numele şi contul statelor noastre în vederea susţinerii proiectelor de export româneşti şi greceşti pe terţe pieţe, în condiţii corecte şi competitive”, a subliniat Traian Halalai, preşedinte executiv al Exim Banca Românească.

În cadrul acordului de cooperare, cele două organizaţii au agreat asupra dezvoltării unui cadru de colaborare care să faciliteze şi să promoveze comerţul şi investiţiile bilaterale România – Grecia, consolidarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, în mod special în domeniul asigurărilor, re-asigurărilor şi co-asigurărilor creditelor la export pentru bunuri şi investiţii, precum şi asistenţa acordată companiilor asigurate.

„Punctul forte al Export Credit Greece se găseşte în reţeaua sa internaţională. Cu cât aceasta este mai extinsă, cu atât serviciile oferite companiilor greceşti active în străinătate sunt mai largi.

Noul acord de cooperare cu Exim Banca Românească ne oferă oportunitatea de a ne uni forţele şi a dezvolta în continuare produse, servicii şi proiecte comune pe o bază nouă, solidă. Fiecare acord de cooperare cu entităţi similare ne aduce mai aproape de îndeplinirea misiunii noastre.

Credem cu tărie că acordul semnat cu Exim Banca Românească va susţine scopul nostru comun – consolidarea relaţiilor economice bilaterale şi asigurarea comerţului internaţional”, a declarat Grigoris Stamatopoulos, directorul general al Export Credit Greece.

Exim Banca Românească este o bancă universală, 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii, adaptate nevoilor acestora.

Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească continuă să acţioneze pe segmentul garanţiilor şi asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român.

Hellenic Export Credit Company S.A. – Export Credit Greece S.A. (ECG) este agenţia de credite la export a statului grec.

Misiunea sa este de a susţine companiile greceşti implicate în tranzacţii internaţionale sau proiecte de investiţii prin produse financiare precum: asigurări de credite la export, garanţii, finanţări. Scopul ECG este de a susţine activitatea exportatorilor greci astfel astfel încât aceştia să poată opera în condiţii sigure şi stabile.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi...

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la Bursa de Valori Bucureşti,...

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole