21.9 C
București
vineri, 5 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEurostat: Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut în 2023

Eurostat: Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut în 2023

Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut anul trecut comparativ cu 2022, arată datele publicate marţi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Efectivele de porcine şi bovine au scăzut cu 1%, cele de ovine cu 3%, cele de caprine cu 5%.

Anul trecut, în UE erau 133 de milioane de porci, 74 de milioane de bovine, 58 de milioane de oi şi 11 milioane de capre.

‹ adv ›

În ultimul deceniu au scăzut toate speciile de animale. Cel mai puţin s-au redus efectivele de bovine, cu 5% comparativ cu 2013, urmate de porci (minus 6%), oi (minus 9%), cel mai sever declin fiind la capre, cu 15%.

Deşi la nivelul UE modificările la efectivele de porcine şi bovine în 2023 comparativ cu 2022 au fost relativ modeste, au existat evoluţii diverse în rândul statelor membre.

Croaţia şi Irlanda au avut cel mai sever declin al efectivelor lor de porcine (minus 10% comparativ cu 2022), în timp ce Bulgaria şi Malta au avut creşteri semnificative (21% în ambele ţări).

Letonia a raportat cea mai mare scădere a efectivelor de bovine în 2023 (cu 6% faţă de 2022), urmată de Lituania, Estonia, Portugalia, Finlanda şi Ungaria (toate cu un declin de aproximativ 3%). Ciprul a fost singurul stat cu o creştere modestă (+1%), în timp ce efectivele de bovine în Malta, Polonia şi Irlanda au rămas aproape nemodificate faţă de nivelul din 2022.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sectorul agricol din România, în atenția investitorilor din Regatul Arabiei Saudite

În marja deplasării realizate de ministrul Florin-Ionuț Barbu la...
‹ adv ›

Defolierea, cârnitul lăstarilor și cizelarea strugurilor la vița de vie – lucrări importante pentru calitatea recoltei

Perioada data este mai puțin încărcată cu lucrări în plantațiile de struguri de masă, dar foarte responsabilă. Este o...

După 15 ani, Argentina va relua exporturile de porumb către China

Argentina se pregătește să livreze porumb în China, primele livrări din ultimii 15 ani. Potrivit Bloomberg, transportul este planificat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole