24.9 C
București
joi, 13 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleArad: Coloane mari de camioane la frontieră şi timp de aşteptare de...

Arad: Coloane mari de camioane la frontieră şi timp de aşteptare de câteva ore

Coloane de camioane ce ajung până la 11 kilometri sunt formate, marţi, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria din judeţul Arad, după ce timp de două zile în ţara vecină nu s-a putut intra cu vehicule de peste 7,5 tone, restricţie care a fost ridicată luni seara la ora 23:00.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, şoferii de camioane aşteaptă minimum 350 de minute pentru ieşirea din ţară prin Vărşand, unde sunt deschise trei artere pentru traficul greu.

La Nădlac II, coloana de automarfare are o lungime de 11 kilometri pe autostradă, iar timpul de aşteptare pentru formalităţile de intrare în Ungaria este de minimum 200 de minute, deşi sunt deschise cinci artere. La Nădlac I este disponibilă o arteră şi se aşteaptă cel puţin 90 de minute în coloană.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, că aglomeraţia de camioane este cauzată de cele două zile de restricţii aplicate traficului greu pe teritoriul Ungariei, respectiv duminică şi luni între orele 7 şi 23 (orele României).

Restricţiile nu au vizat transporturile de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau cele supuse unui anumit regim de temperatură.

„Din cauza numărului foarte mare de automarfare prezente la controlul de frontieră, la PTF Vărşand, Nădlac I şi Nădlac II se înregistrează timpi mari de aşteptare la aceasta categorie de mijloace de transport.

Precizăm faptul că Poliţia de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura celor trei puncte de trecere a frontierei şi se menţine permanent legătura cu partea maghiară, în vederea stabilirii unor măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare operativ.

Recomandăm şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri şi consultarea aplicaţiei ‘Trafic online’ care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Traficul uşor şi turistic se desfăşoară în condiţii normale la punctele de frontieră din judeţul Arad. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Vecini buni – ce culturi creștem lângă tomate în grădină

Unele plante sunt bine compatibile, iar altele nu se înțeleg bine atunci, când sunt plantate împreună. De obicei, plantele...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole