33 C
București
marți, 16 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEurostat: Vânzările de pesticide în UE au scăzut cu 10% în 2022

Eurostat: Vânzările de pesticide în UE au scăzut cu 10% în 2022

O cantitate de aproximativ 322.000 de tone de pesticide a fost vândută în anul 2022 în Uniunea Europeană, cu 10% mai mică decât cantitatea comercializată în 2021 şi cu aproximativ 12% mai mică decât vânzările din 2011, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Potrivit oficiului european, scăderea de două cifre a vânzărilor de pesticide în 2022 comparativ cu 2021 se explică, parţial, prin creşterea costului pesticidelor, în special ca urmare a războiului din Ucraina şi a instabilităţii provocate pe piaţă.

În rândul ţările membre, Franţa (21%), Spania (18%), Germania (15%) şi Italia (14%), care sunt şi principalii producători agricoli ai UE, au fost responsabile pentru aproximativ două treimi din volumul total al vânzărilor de pesticide în UE.

‹ adv ›

Împreună, aceste state sunt responsabile pentru 52% din suprafaţa totală de teren agricol utilizată în UE şi pentru 49% din terenul arabil din UE.

Principalele categorii de pesticide vândute în UE sunt: „fungicide şi bactericide” (43% din totalul vânzărilor în 2022), urmate de „ierbicide şi distrugători de buruieni” (35%), „insecticide şi acaricide” (14%).

Între anii 2011 şi 2022, vânzările de pesticide au scăzut în 13 state membre UE. Totuşi, cele mai puternice scăderi s-au înregistrat în Italia (minus 37%), urmată de Portugalia (minus 36%), Grecia (minus 33%) şi România (minus 30%).

În schimb, vânzările de pesticide în 2022 comparativ cu 2011 au fost mai mari în Austria, Letonia, Lituania şi Franţa. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Vrem otrava in farfurii! Sa Mâncăm cancer pe pâine și sa vina medicii sa ne spună iar sa mâncăm sănătos! Ieftiniți pesticidele, nu mai dați vina pe război.
    Și când nu e război cu grenade, tot rău o duce populația.

    :)))))

    Vrem ca fermierii români să ne otrăvească pe toți în continuare cu ceapa, marar, roșii, etc etc.

    Nu i opriți, va rugam! Sa nu se sesizeze șmecherii din instituții care și măresc cum vor salariile!!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Hrișca – cultura de acoperire ce ajută plantele să asimileze fosforul din sol

Hrișca (Fagopyrum esculentum) este o cultură anuală, târzie de...
‹ adv ›

ANSVSA: Amenzi de aproape 1,4 mln de lei aplicate, în iunie, operatorilor din industria alimentară

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, precum şi cea a Municipiului Bucureşti au efectuat, în luna iunie,...

Concurență mare pentru internship-urile oferite de USV Iași 

La Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), internship-urile s-au dovedit a fi la mare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole