33.9 C
București
joi, 18 iulie, 2024

-

HomepageAdvAlpha Bank România a afişat un profit net de 16 mln de...

Alpha Bank România a afişat un profit net de 16 mln de euro, după primul trimestru al acestui an

Alpha Bank Romania (ABR) a afişat un profit net de 16 milioane de euro, după primul trimestru al acestui an, şi o majorare cu 8% a activelor totale, care au ajuns la 4,7 miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat al băncii, portofoliul net de credite a crescut cu 7% faţă de T1 2023, la 3,2 miliarde de euro, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu 18%, la 3,5 miliarde de euro.

„Alpha Bank România consemnează o performanţă istorică în primul trimestru din 2024 în ceea ce priveşte originarea de noi credite ipotecare, cu o creştere de 61% faţă de perioada similară din 2023, generată de preocuparea constantă a băncii de a oferi clienţilor soluţii de finanţare ipotecară accesibile şi competitive.

În acelaşi timp, soluţiile financiare inovatoare menite să răspundă nevoilor diverse ale clienţilor noştri, precum şi experienţa flexibilă de obţinere a unui împrumut atât online, cât şi în sucursale, au generat alte rezultate notabile în primul trimestru în ceea ce priveşte volumul creditelor de consum, care a crescut cu 19% faţă de primul trimestru din 2023”, se precizează în comunicatul băncii.

În ceea ce priveşte tranzacţiile comercianţilor, procesate de către bancă, soluţiile de tip POS, Alpha phonePOS şi e-commerce – au înregistrat o creştere de 22% faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

La începutul anului, Alpha Bank România a finalizat transferul afacerii ecosistemului Orange Money România IFN (portofoliul de clienţi, activele digitale şi portofoliul de carduri de credit), o mişcare care a consolidat poziţia băncii pe piaţă şi îi sporeşte capacitatea de a oferi soluţii financiare inovatoare unei baze mai largi de clienţi.

„În luna martie, Alpha Bank România a introdus o nouă suită de produse financiare menite să sprijine nevoile de capital de lucru şi de investiţii ale companiilor, demonstrând angajamentul băncii de a promova creşterea şi dezvoltarea economică în România.

Aceste împrumuturi beneficiază de garanţiile Fondului European de Investiţii (FEI) şi vin cu soluţii de finanţare fiabile şi competitive pentru IMM-uri.

În februarie, banca s-a alăturat Programului Guvernamental „Noua Casă” 2024, care oferă garanţii prin FNGCIMM pentru a facilita accesul la locuinţe la preţuri accesibile.

În plus, Alpha Bank România a încheiat un parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a participa la InvestAlim, un nou program naţional conceput pentru a promova dezvoltarea industriei de procesare a alimentelor în România”, se precizează în documentul citat.

Pe de altă parte, Alpha Bank România, în colaborare cu Alpha Bank Group şi Banca Naţională a României, a organizat în perioada septembrie 2023 – martie 2024, expoziţia „Cele două feţe ale monedei: Mijloace de tranzacţie – Capodopere de artă”, o explorare a intersecţiei dintre artă şi finanţe prin intermediul colecţiei numismatice Alpha Bank, una dintre cele mai importante colecţii de monede antice din lume.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia.

Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer și NIK anunță un nou parteneriat strategic în EMEA, inclusiv România

Într-un efort comun de a promova inovația și sustenabilitatea...

Produsele Bio – aliatul tău natural în prevenirea bolilor

Într-o lume în care din ce în ce mai mulți oameni sunt orientați spre un stil de viață sănătos...

7 avantaje Black Humi Max – îngrășământ cu acid humic și fulvic pentru un sol și culturi sănătoase

Dorința oamenilor de știință de a îmbunătăți agricultura în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea a fost impulsul din...

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole