19 C
București
joi, 25 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: Australia nu va mai exporta oi vii pe cale maritimă începând...

Bloomberg: Australia nu va mai exporta oi vii pe cale maritimă începând de la 1 mai 2028

Guvernul australian a decis că exportul de oi vii pe cale maritimă va fi interzis începând de la data de 1 mai 2028 şi îi va ajuta pe cei afectaţi de această decizie, a declarat ministrul Agriculturii, Murray Watt, transmite Bloomberg.

„Cu siguranţă, momentul în care aceste exporturi vor înceta este un aspect important. Calendarul anunţat realizează un echilibru între paşi necesari pentru tranziţie cu angajamentul nostru că vom îmbunătăţi normele privind bunăstarea animalelor”, a spus Watt, în răspunsul oficial al guvernului australian la un studiu independent pe care l-a comandat cu privire la eliminarea practicii controversate referitoare la transportul oilor vii cu navele.

În paralel, guvernul australian a anunţat că va oferi un pachet de sprijin cu o valoare de 107 milioane dolari australieni (70,7 milioane de dolari SUA) pentru a ajuta firmele afectate de această tranziţie.

Exporturile de oi vii cu navele vor putea continua până la data de 1 mai 2028, fără restricţii suplimentare precum plafoane sau cote. De asemenea, interdicţia nu se va aplica pentru alte exporturi de animale şi nici pentru exporturile de oi vii cu ajutorul avioanelor.

‹ adv ›

Crescătorii australieni de oi au început deja să renunţe la exporturile cu ajutorul navelor. Datele oficiale arată că, în sezonul 2022-2023, Australia a exportat aproximativ 652.000 de oi vii pe cale maritimă, comparativ cu 5,92 milioane de capete în urmă cu 20 de ani.

Cu toate acestea, Federaţia naţională a fermierilor australieni (NFF) a spus că un interval de patru ani ar fi devastator pentru fermieri şi a acuzat guvernul că a cedat în faţa presiunilor activiştilor pentru drepturile animalelor.

„Nu vom avea odihnă până când această politică nu va fi abandonată. Anunţul de astăzi condamnă oile din străinătate la practicile pe care noi le-am interzis în urmă cu un deceniu”, a declarat preşedintele NFF, Tony Mahar.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

După ce culturi cultivăm tomate, ardei, morcov, sfecla roșie

La cultivarea legumelor, cheia pentru un randament bun și...
‹ adv ›

Apicultorii pot depune Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, se...

Grecia a obţinut înscrierea produsului „Kashkavali Pindou” în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG)

Comisia Europeană a aprobat, joi, înscrierea de către Grecia a produsului „Kashkavali Pindou” în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG),...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole