21.5 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Campania de primire a cererilor de plată se va încheia la...

MADR: Campania de primire a cererilor de plată se va încheia la 7 iunie 2024

Termenul limită de depunere a cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 este 7 iunie inclusiv, a anunţat, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Faţă de campaniile precedente, în Campania 2024 nu există perioadă de depunere cu penalităţi.

„După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării”, precizează instituţia în comunicat.

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenţii din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic şi ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicaţiei IPA-Online din versiunea internet.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/animalele neconforme.

„Fermierii şi alţi beneficiari care primesc plăţi directe sau plăţi anuale prin intervenţii sub formă de plăţi directe şi intervenţii pentru dezvoltare rurală, finanţate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiţionalitatea pe întreaga exploataţie agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) şi pe tot parcursul anului de cerere”, subliniază reprezentanţii MADR.

Anul trecut, fermierii au depus aproape 760.000 de cereri de plată pentru o suprafaţă de peste 9,98 milioane de hectare, în campania aferentă anului 2023, care s-a încheiat în data de 9 iunie 2023.

Cele mai multe cereri (41.822) s-au înregistrat în judeţul Suceava, pentru o suprafaţă de 204.262 hectare, urmat de judeţul Bihor (33.733 cereri), pentru o suprafaţă de 326.526 hectare.

La polul opus s-au situat Municipiul Bucureşti, cu un număr de 635 de cereri de plată depuse pentru o suprafaţă de 20.360 de hectare.

Vezi aici ultimele știri APIA.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: E o practică comercială neloială – produse româneşti au adaos mare, produsele din import au adaos mic

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele...

Proiect: Operatorii din sectorul agroalimentar vor avea obligaţia de a întreprinde măsuri de prevenire a risipei alimentare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat, miercuri, în transparenţă decizională, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole