17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFechet: Casa Verde Fotovoltaice are un buget record anul acesta, dar trebuie...

Fechet: Casa Verde Fotovoltaice are un buget record anul acesta, dar trebuie să găsim soluţii de stocare a energiei electrice

Casa Verde Panouri Fotovoltaice are anul acesta un buget record, de două miliarde lei, însă trebuie să ne gândim şi la soluţii de stocare a energiei electrice şi îmi doresc foarte mult să găsim soluţii de natură tehnică şi financiară să putem să le finanţăm, a declarat, joi, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„Despre Casa Verde panouri fotovoltaice vreau să spun un lucru pe care l-am mai spus, şi anume că anul acesta avem un buget record. Este pentru prima oară în istoria Fondului pentru Mediu când alocăm două miliarde de lei acestui program.

Însă trebuie să ne gândim, fără îndoială, la soluţii de stocare a energiei electrice, pentru că aud din ce în ce mai des că după tot acest efort, după această perioadă extrem de lungă în care românii au aşteptat să-şi instaleze panouri fotovoltaice pe casă, se trezesc în mijlocul zilei că sunt deconectaţi de la reţea.

Asta ne face să ne gândim foarte serios la soluţii de stocare şi acest lucru nu se poate face în cazul panourilor fotovoltaice decât folosind acumulatori şi în acelaşi timp ne face să ne gândim serios la modul în care ţinem sub echilibru sistemul energetic naţional.

Îmi doresc foarte mult să identificăm acele soluţii de natură tehnică şi de natură financiară şi să putem să să finanţăm nu doar panourile în sine, aşa cum s-a întâmplat până astăzi, dar şi soluţii de stocare”, a spus Fechet, la deschiderea Târgului Green Energy Expo & Romenvirotec, de la Romexpo.

Întrebat dacă în programul Casa Verde Fotovoltaice se va introduce obligativitatea instalării de baterii şi dacă vor fi finanţate, ministrul Mediului a precizat că nu poate răspunde exact, pentru că toate detaliile tehnice şi toate specificaţiile ghidului de finanţare vor fi parte a unui Ordin pe care ministerul va trebui să-l emită şi toate detaliile vor fi supuse consultării publice.

„Bineînţeles că vor intra într-un proces de transparenţă decizională şi, în funcţie de observaţiile pe care le vom avea la Ghidul de finanţare, vom putea să avem o formă pe care unii o vor aprecia drept foarte bună, alţii mai puţin bună, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, încercând să nu uităm că ne interesează cel mai mult interesul cetăţeanului şi bineînţeles şi restul actorilor din întreg acest lanţ – instalatori, producători, reciclatori şi aşa mai departe”, a punctat Mircea Fechet.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Casa Verde Fotovoltaice – peste 49.000 de beneficiari aprobați

Casa Verde Fotovoltaice 2023 - Lista cu cei 49.311...
‹ adv ›

Casa Verde Fotovoltaice – Buget record de două miliarde de lei, în 2024

Casa Verde Fotovoltaice este cel mai solicitat program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), astfel că pentru înscrierile...

Casa Verde Fotovoltaice – peste 19.000 de beneficiari aprobați

Casa Verde Fotovoltaice - peste 19.000 de noi beneficiari ai programului au primit aprobarea de a instala panouri...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole