18.8 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Cod portocaliu de vânt puternic pe parcursul zilei de marţi

ANM: Cod portocaliu de vânt puternic pe parcursul zilei de marţi

Administraţia Naţională de Meteorologie, a emis o avertizare de Cod galben de vânt puternic, care vizează 19 judeţe şi municipiul Bucureşti, a intrat în vigoare marţi dimineaţa la ora 8:00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul orar 8:00 – 18:00, în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ şi Botoşani, şi mai ales după-amiaza în Capitală şi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, dar şi în zona continentală a judeţelor Constanţa şi Tulcea, vântul va sufla cu viteze, în general, de 80…85 km/h. La altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 120 km/h.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

Restul teritoriului este vizat, marţi, de o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi vijelii, valabilă în intervalul 8:00 – 22:00. Vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90…110 km/h.

La altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de apă de 10…20 l/mp. 

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

ANM: Averse, grindină şi intensificări de vânt în toată ţara, până vineri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de averse şi vânt puternic pentru toată ţara,...

ANM: Cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş-Severin

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole