26 C
București
luni, 1 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSalamul de Sibiu Agricola este primul produs de origine animală exportat pe...

Salamul de Sibiu Agricola este primul produs de origine animală exportat pe piața americană

Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP – cel mai vândut sortiment în acest segment de pe piața internă și etalon în ceea ce privește notorietatea și calitatea sa la nivelul industriei de procesare a cărnii din România, câștigător a nenumărate premii internaționale de gust și calitate – a ajuns, în ultimele zile ale lunii martie, pe rafturile magazinelor din SUA.

Este o premieră absolută, deoarece Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP a devenit astfel primul aliment românesc de origine animală exportat pe piața americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimburi comerciale bilaterale pe acest segment.

Drumul pentru exportul peste Ocean al acestui produs românesc de excepție nu a fost unul tocmai simplu, însă la această dată se poate numi pe drept cuvânt o mare realizare, deoarece își extinde astfel parcursul său international. 

„Această realizare dovedește încă o dată faptul că reușita este întotdeauna posibilă doar dacă oamenii care o inițiază și o pun în operă sunt profesioniști, vizionări, temerari sau, cum se spune uneori prin regiunea Moldovei, suficient de încăpățânați pentru a face realitate din ce a fost odată vis – apreciază Cristian Călin, Managerul de comunicare al Grupului Agricola.

Acesta este un rezultat de palmares, deocamdată, însă primul nu poate fi decât unul! Agricola este un „pionier” în piața cărnii de pasăre și a produselor din carne românești – în ultimii 20 de ani a inovat și a generat multe trenduri în care s-au înscris și alți producători.

În acest caz, Salamul de Sibiu AGRICOLA, recunoscut la nivel european, a devenit un AMBASADOR autentic pentru piața SUA. Pot spune astfel că Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP este primul care scrie istorie modernă, iar acesta este meritul întregii echipe de la SALBAC, companie a Grupului de firme Agricola, care de-a lungul anilor a fost un etalon pentru toți”.

În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar astăzi este deja pe rafturile magazinelor.

Experiența echipei noastre în producția acestui sortiment de excepție a contribuit substanțial la derularea întregului demers de acreditare a salamurilor crud-uscate în SUA, care a fost unul de lunga durată, date fiind procesele legislative complexe.

Începând cu 2014, AGRICOLA a înaintat o cerere de solicitare pentru acreditare SUA și abia în septembrie 2021 am primit vizita oficială din partea Departamentului de Agricultura (USDA) – serviciul de inspecție și siguranță alimentară, unde am „trecut” etapa finală specifică procesatorilor.

Ne-am aliniat în integralitate la toate condițiile impuse pentru obținerea certificării de export SUA, evident cu eforturi și costuri aferente, însă acest proiect de acreditare a produselor crud-uscate nu ajungea cu succes la final, dacă nu am fi fost monitorizați, sprijiniți și ajutați în armonizarea legislațiilor, pas cu pas, de către conducerea și echipele de specialitate ale Autoriății Naționale și Județene Sanitar Veterinare, cărora le mulțumim!”, declară Angelica Șmil, Director general SALBAC SA.

Exportul Salamului de Sibiu AGRICOLA în piața SUA reprezintă o carte de vizită importantă pentru companie și brandul AGRICOLA.

„O companie deschisă spre nou, care înțelege că lumea se schimbă și că noi trebuie să ne schimbăm odată cu ea, să învățăm, să inspirăm, să stimulăm creativitatea și să ne adaptăm în permanență. Considerăm, odată ajunși aici, că merităm pe deplin să fim pe mesele consumatorilor de peste Ocean.

Este un vis devenit realitate, după mai mulți ani în care am investit resurse, efort și multă, multă consecvență. Felicit echipa SALBAC pentru toate acestea și am încredere că într-un interval de timp rezonabil, în care vom face investiții similare, vom trece de la o notorietate în creștere la rezultate pe măsură”, arată Grigore Horoi, Președintele Grupului de firme AGRICOLA.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Coasta de Fildeş va majora cu 50% preţul plătit fermierilor pentru boabele de cacao

Preşedintele Coastei de Fildeş, Alassane Ouattara, va majora, marţi,...
‹ adv ›

Motiv de mândrie! În doar trei zile, peste 2400 de fermieri români s-au mobilizat pentru a ajuta un coleg căruia banca i-a luat combina

Fermierii români, din nou, dau dovadă de empatie și susținere a colegilor care au avut de suferit în urma...

ANM: Avertizări de Cod galben şi Cod portocaliu de vânt şi vijelii în toată ţara, începând de luni seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de Cod galben şi Cod portocaliu de vânt şi vijelii,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole