7.8 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Vicepremierul rus a declarat că Moscova nu are de gând să...

Reuters: Vicepremierul rus a declarat că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină

Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele deficienţe în aprovizionarea cu carburant, după ce atacurile cu drone au redus capacităţile de rafinare, a declarat vineri vicepremierul rus, Alexander Novak, transmite Reuters.

În mod normal, Rusia este un exportator net de carburant şi un furnizor pentru pieţele internaţionale, însă atacurile ucrainene cu dronă au redus capacităţile ruseşti de rafinare. În acest context, Rusia a interzis exporturile de benzină pentru şase luni, începând cu data de 1 martie.

Reuters a calculat că, în urma atacurilor cu dronă, capacitatea totală de rafinare a Rusiei s-au redus cu aproximativ 14%. În luna martie comparativ cu luna februarie, capacitatea zilnică de rafinare a Rusiei care a fost scoasă din funcţiune s-a majorat cu aproximativ o treime, ajungând la 4,079 milioane de tone.

Cu toate acestea, Alexander Novak le-a spus vineri jurnaliştilor că alte rafinării au reuşit să îşi majoreze producţia iar în paralel Guvernul de la Moscova lucrează pentru a majora livrările de carburanţi de la rafinării, pe fondul blocajelor apărute în transportul feroviar.

„Situaţia pe piaţa produselor petroliere este stabilă în prezent. Companiile noastre au majorat deja gradul de funcţionare la capacităţile disponibile. Asta va permite o ofertă mai mare, inclusiv de benzină şi motorină”, a spus Alexander Novak.

Referindu-se la problemele tehnice de la rafinăria de la Norsi, a patra cea mai mare rafinărie din Rusia, Novak a spus că o turbină la care au fost înregistrate unele probleme ar putea să fie repusă în funcţiune într-o lună sau două.

Anterior, mai multe surse din industria petrolieră au declarat pentru Reuters că una dintre cele două convertoare catalitice ale rafinăriei de la Norsi nu a fost repusă încă în funcţiune.

Anterior, mai multe surse citate de Reuters au dezvăluit că Rusia şi-a majorat importurile de benzină în ţara vecină Belarus în luna martie, ca răspuns la riscul unui deficit de aprovizionare a pieţei interne, din cauza unor lucrări de reparaţii neprogramate la rafinăriile ruseşti ca urmare a atacurilor ucrainene cu dronă.

În paralel, autorităţile de la Moscova au interzis exporturile de benzină, de la 1 martie, pentru a asigura aprovizionarea pieţei interne după atacurile repetate cu drone ale ucrainenilor de la începutul anului.

Sursele citate de Reuters, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au dezvăluit că în prezent au loc discuţiile între guvernele şi companiile petroliere din cele două ţări cu privire la noi importuri de benzină.

Una din surse a precizat că discuţiile sunt îngreunate de faptul că Belarus dă prioritate exporturilor de combustibili pe pieţele internaţionale. Pe de altă parte, cât de multă benzină are nevoie Rusia depinde de cât de mult vor dur lucrările de reparaţii la rafinării. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ovidiu Bucătaru: Agricultura oferă o șansă spre reindustrializarea României

Agricultura românească se află la un punct de cotitură,...
‹ adv ›

Suprafața cultivată cu sfeclă de zahăr va crește cu peste 13% – estimare USDA

Producția de sfeclă de zahăr a României ar putea crește în anul de marketing 2024/2025 cu 13%, compensând producțiile...

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole